Primul program Hyundai de car sharing cu autovehicule electrice va fi lansat la Amsterdam

Primul program Hyundai de car sharing cu autovehicule electrice va fi lansat la Amsterdam
  • Flota va fi formata din 100 de unitati Ioniq, versiunea electrica
  • Locuitorii din zona metropolitana Amsterdam vor avea posibilitatea de a experimenta condusul fara emisii
  • Ioniq Electric ofera autonomie de 280 km

Primul program Hyundai de car sharing cu automobile pur electrice va fi lansat la inceputul lunii octombrie 2017, in capitala olandeza, Amsterdam. Aceasta actiune are ca obiectiv promovarea mobilitatii urbane si sustenabile. Hyundai contribuie astfel la sustinerea accesibilitatii condusului cu emisii zero, ca parte a strategiei globale de dezvoltare durabila privind un viitor mai curat.

Unul dintre motivele pentru care a fost selectat orasul Amsterdam este ca dispune de una dintre cele mai bune infrastructuri de puncte de incarcare din Europa, cu peste 2.200 de statii publice. In plus, scopul locuitorilor de a avea un oras curat, fara emisii de CO2 pana in anul 2025 coincide cu strategia Hyundai.

„Primul program Hyundai de car sharing cu autovehicule pur electrice reprezinta un pas important in vederea consolidarii pozitiei de lider in domeniul mobilitatii eco”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.„Odata cu noua generatie de modele electrice, cu emisii reduse, Hyundai detine portofoliul de masini ecologice cu cea mai larga gama de motoare.”

Motorul electric de 80 kW (180 CP) ofera o dinamica optima de conducere, accelerarea autoturismului pana la 165 km/ h prin transmisia cu o singura treapta este sustinuta de cuplul maxim instantaneu (295 Nm). Ioniq este primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, hibrid si plug-in hibrid. De la lansarea modelului, care a avut loc in toamna anului 2016, au fost vandute peste 15.000 de unitati.

Mai multe informatii despre programul de car sharing lansat de Hyundai Motor vor fi disponibile pe 5 octombrie 2017, in timpul ceremoniei de inaugurare de la Amsterdam.