Hyundai prezinta tehnologii inovatoare la Salonul Auto de la Geneva

Hyundai prezinta tehnologii inovatoare la Salonul Auto de la Geneva

Intelligent Personal Cockpit evidentiaza progresele Hyundai in ceea ce priveste tehnologia de interconectare din autovehicul. Sistemul integreaza mai multe tehnologii inovatoare, precum: recunoasterea vocala, inteligenta artificiala (AI), Internet of Things (IoT) si chiar detectarea nivelului de oboseala a conducatorului auto.

Recunoastere vocala bazata pe inteligenta artificiala si capabilitatile sistemului „Car-to-Home IoT”

O noua tehnologie de recunoastere vocala de la SoundHound permite conducatorului auto sa controleze vocal functii utilizate frecvent atunci cand se afla la volan, precum pornirea aerului conditionat, reglarea parasolarelor sau blocarea usilor. In viitor, va exista o intreaga suita de posibilitati in ceea ce priveste controlul vocal in cadrul Intelligent Personal Cockpit, inclusiv comanda Car-to-Home IoT, care extinde raza de actiune a vocii conducatorului auto pana in casa. Cu ajutorul comenzilor vocale, conducatorul auto poate porni muzica in autovehicul, poate aprinde lumina atunci cand ajunge acasa si poate transmite sistemului audio din casa sa difuzeze aceeasi melodie sau post de radio cu cel din autovehicul.

Intelligent Personal Cockpit este diferit de celelalte sisteme de recunoastere vocala, oferind functia de recunoastere a comenzilor multiple. Sistemul recunoaste doua comezi diferite in cadrul aceleiasi propozitii si executa fiecare comanda separat.

Intelligent Personal Cockpit poate actiona ca un asistent proactiv care anticipeaza nevoile conducatorului auto, oferindu-i informatii utile. De exemplu, sistemul poate sa reaminteasca ora de desfasurare a urmatoarei intalniri si sa sugereze ora de plecare in functie de conditiile de trafic.

Intelligent Personal Cockpit include si Wellness Care

O alta tehnologie importanta care este inclusa in sistemul Intelligent Personal Cockpit este „Wellness Care”. Aceasta functie utilizeaza doi senzori amplasati pe volan si pe scaunul conducatorului auto. Senzorii monitorizeaza bataile inimii, detectand schimbari rapide ale ritmului cardiac pentru a controla nivelul de stres. In acest caz, sistemul porneste automat o muzica ambientala linistitoare si adapteaza luminozitatea din interior. In cazuri extreme, sistemul poate stabili chiar o conexiune cu un medic specializat.

Retele tehnologice de ultima generatie

Pentru a dezvolta noua generatie de vehicule hiper-conectate, Hyundai Motor a demarat o colaborare cu Cisco. Aceasta asociere unica in domeniul auto si al tehnologiilor informatice se concentreaza asupra solutiilor pentru optimizarea transmiterii/ receptionarii datelor in interiorul vehiculului, care vor creste exponential datorita condusului autonom si altor necesitati de conectivitate. Obiectivul Hyundai - Cisco se indeparteaza de sistemele restrictive CAN (Network Area Controller) si se indreapta catre comunicatiile Ethernet, care livreaza o viteza de procesare de pana la 1 GBps. Software-ul Ethernet ofera, de asemenea, un control integrat al datelor, care permite extinderea flexibila a conexiunilor, pentru a gestiona in acelasi timp seturi mari de date provenite de la diferite componente ale vehiculului.

Hyundai si Cisco au creat o platforma noua care ofera acces sigur la toate datele din vehicul. Pentru folosirea optima a latimii de banda, aceasta utilizeaza prima generatie de arhitecturi de 1 GBps si Automotive Ethernet cu QoS. Platforma permite configurarea rapida si sigura, oferind flexibilitatea de a proiecta si de a construi noi servicii, de asemenea, va contribui la aplicarea mai rapida a noilor solutii pe piata.

Hyundai face pasi importanti in dezvoltarea conducerii autonome

Pentru a lansa autovehicule autonome pe piata pana in 2021, Hyundai si Aurora, lider in tehnologia pentru vehiculele autonome, au incheiat un parteneriat strategic. Nexo este primul model care va fi folosit pentru testare, proiect care va demara in prima parte a anului 2018. Platforma fuel-cell este ideala pentru implementarea tehnologiilor pentru un condus autonom, tehnologii care necesita o putere foarte mare care sa sustina transmiterea de informatii si colectarea acestora de la toti senzorii amplasati in autovehicul. Pe termen lung, Hyundai si Aurora vor colabora si pentru comercializarea vehiculelor autonome la nivel mondial. Pentru inceput, se vor concentra pe dezvoltarea hardware si software pentru autovehicule automate de nivelul 4, care permit vehiculului sa opereze fara nicio implicare umana. Obiectivul acestui parteneriat este de a dezvolta cat mai mult vehiculele autonome in conditii de siguranta maxima in trafic.