i30 Fastback N - Safety Car-ul oficial al Campionatului Mondial de Superbike 2019

i30 Fastback N - Safety Car-ul oficial al Campionatului Mondial de Superbike 2019

Hyundai a prezentat i30 Fastback N personalizat, care va fi Safety Car-ul oficial al celui de-al 32-lea sezon din Campionatul Mondial de Superbike MOTUL (WorldSBK). 

i30 Fastback N Safety Car va fi prezentat oficial in Australia, pe circuitul de la Phillip Island, in perioada 22 – 24 februarie. Flota de autovehicule Hyundai pusa la dispozitia organizatorilor, va fi prezentata oficial la cursa din Spania, pe circuitul Motorland Aragón, care se va desfasura in perioada 5 – 7 aprilie. In cadrul parteneriatului, anuntat in septembrie anul trecut, Hyundai va pune la dispozitie o serie de modele, de la i30 N la Kona si Tucson, care vor fi folosite de catre directorul cursei, dar si de alti oficiali implicati in organizare.

De la prezentarea oficiala a brandului N, la Salonul Auto de la Frankfurt in 2015, Hyundai a participat la numeroase evenimente din lumea motorsport, inclusiv in WRC, cursa de 24 de ore de la Nürburgring sau WTCR. i30 Fastback N, cel de-al treilea model Hyundai din gama N, este primul coupe in cinci usi din segmentul C, cu un design elegant, cu performante remarcabile si placut la condus. Din gama de inalta performanta N fac parte: i30 N, Veloster N si i30 Fastback N. 

„Sa construim Safety Car-ul pentru Campionatul Mondial de Superbike a fost un proiect foarte interesant pentru noi. i30 Fastback N este un autovehicul cu veleitati speciale si nu a fost nevoie sa facem multe modificari”,a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President si Head of the Product Planning & Strategy Division la Hyundai Motor.

Schema de culori a versiunii i30 Fastback N Safety Car este inspirata de culorile Hyundai Motorsport: Performance Blue, Active Red, Hyundai Blue si, o noutate in acest sezon, negru. Nuanta Hyundai Blue a fost inlocuita cu alb pentru ca aceasta versiune a modelului i30 Fastback N sa se diferentieze de cea pentru curse.

Modificarile aduse modelului i30 Fastback N, care va juca rol de Safety Car in WorldSBK, au fost realizate in cadrul Departamentului Clienti al Hyundai Motorsport. Bara spate cu lumini a fost pozitionata altfel pentru a spori aerodinamica si pentru a oferi o vizibilitate mai buna pilotilor care ruleaza in spate si au fost montate scaune si centuri de siguranta Sabelt pentru pilot si medicul cursei. In WorldSBK, medicul cursei este mereu alaturi de pilotul din Safety Car din motive de siguranta. 

Sezonul 2019 va incepe in weekendul 22 – 24 februarie si are programate in total 13 etape.