Dani Sordo obtine al treilea podium din acest sezon pentru Hyundai Motorsport

  • Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia clasare consecutiva pe podium, in etapa din Mexic, din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
  • Dani Sordo a incheiat pentru prima data pe podium in sezonul 2016, iar Hayden Paddon si-a atins obiectivul si s-a clasat in top cinci, cu noua generatie i20 WRC.

Hyundai Motorsport si-a asigurat cea de-a treia clasare consecutiva pe podium in acest sezon, dupa ce Dani Sordo a incheiat pe locul al treilea in Raliul Mexicului.

Duminica, pilotii au avut de parcurs speciala de 80 de kilometri Guanajuato, cea mai lunga din acest sezon, dar si Agua Zarca Power Stage (16,47 km). Dani Sordo si Hayden Paddon au acumulat puncte importante pentru Hyundai Motorsport in etapa a treia a sezonului 2016 din WRC.

In Mexic, Sordo a fost cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Motorsport si a urcat pe podium, pentru prima data in acest sezon. Acesta reprezinta al treilea podium pentru Hyundai Motorsport, dupa cele obtinute de Thierry Neuville la Monte-Carlo si Paddon in Suedia.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a avut o abordare prudenta pe speciala lunga de duminica si, in final, a incheiat pe pozitia a treia.

„Sunt incantat ca am incheiat pe podium in etapa din Mexic. A fost un raliu lung si dificil, dar am incercat sa imbunatatim performantele noului model i20 WRC. Am invatat multe in acest sfarsit de saptamana si asteptam cu entuziasm etapa din Argentina”, a declarat Dani Sordo.

Paddon si John Kennard, copilotul sau, (#20 noua generatie i20 WRC) au incercat sa acumuleze cat mai multe informatii pe ultimele probe de duminica. Neozeelandezul si-a atins obiectivul si a incheiat raliul pe pozitia a cincea, dar a obtinut si un punct suplimentar in Power Stage, ultima speciala, unde a terminat cu cel de-al treilea timp.

„Plecam din Mexic cu multe lucruri pozitive. Sunt multumit ca am incheiat pe locul al cincilea, iar parcurgerea unei speciale de 80 de kilometri a fost o experienta interesanta. Punctul suplimentar in Power Stage este o recompensa placuta si ma bucur ca echipa noastra a obtinut aici inca un podium. Am vazut care este potentialul noului model in conditii atat de dificile precum cele din Mexic si abia astept sa concuram in Argentina”, a mentionat Hayden Paddon.

La doi ani de la primul podium in WRC, obtinut tot in Mexic, Hyundai Motorsport a reusit inca un rezultat de exceptie in cea de-a treia etapa pentru noua generatie i20 WRC.

„Este un sentiment placut sa incheiem un raliu cu doua masini in top cinci si sa obtinem al treilea podium consecutiv. Am invatat multe despre masina in acest sfarsit de saptamana. Dupa evolutiile de pana acum ale noii generatii i20 WRC, putem spune ca obiectivul nostru este sa ne clasam pe podium la toate celelalte etape ramase in calendar”, a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) se va desfasura in perioada 21 - 24 aprilie, in Argentina.

Clasament general – Raliul Mexicului 2016

1. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 4:25:57.4

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:05.0

3. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +3:37.9

4. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +5:36.4

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +6:22.6

6. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +9:59.5

7. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +12:58.5

8. L. Bertelli/ S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +14:09.6

9. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +18:01.8

10. V. Gorban/ V. Korsia (MINI Countryman WRC) +32:37.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)

S. Ogier 77 puncte/ M. Østberg 39/ A. Mikkelsen 33/ D. Sordo 33/ H. Paddon 29/ J. M. Latvala 27/ O. Tanak 24/ T. Neuville 15/ S. Lefebvre 10/ H. Solberg 6/ M. Prokop 6/ E. Evans 6/ C. Breen 4/ L. Bertelli 4/ T. Suninen 3/ E. Lappi 2/ A. Kremer 1/ K. Meeke 1/ V. Gorban 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC)

Volkswagen Motorsport  97 puncte/ Hyundai Motorsport 64/ M-Sport World Rally Team 43/ Volkswagen Motorsport II 30/ DMACK World Rally Team 26/ Hyundai Motorsport N 24/ Jipocar Czech National Team 6

Pentru informatii suplimentare, contactati:

Corina Pintilie

Marketing & Communication Manager

corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top