Atunci cand vorbim despre mobilitatea electrica, exista mai multe tipuri de propulsoare electrificate disponibile astazi pe piata: vehicul complet electric (BEV), vehicul electric hibrid (HEV), vehicul electric plug-in hibrid (PHEV).

Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
 1. BEV

  Vehicul complet electric

 2. HEV

  Vehicul electric hibrid

 3. PHEV

  Vehicul electric plug-in hibrid

  BEV-urile, asa cum sunt Hyundai KONA Electric si IONIQ Electric, nu folosesc combustibil si, prin urmare, nu emit noxe. Mai mult decat atat, nu au nevoie de un ambreiaj sau de o cutie de viteze, ceea ce conduce la reducerea costurilor de intretinere, dar si la accelerarea rapida datorita cuplului instant.

  Un vehicul hibrid sau electric hibrid (HEV) este echipat atat cu un motor cu ardere interna, cat si cu unul electric. In functie de modul de conducere, in cazul autovehiculelor precum KONA Hibrid se face comutarea intre motorul electric si cel conventional sau, uneori, pot fi utilizate simultan. Folosind motorul electric pentru a decelera autovehiculul si pentru a recupera energia, un sistem regenerativ de franare incarca bateria. Aceasta energie stocata alimenteaza motorul electric pentru a sustine propulsorul in momentul accelerarii, contribuind astfel la reducerea consumului de combustibil, precum si a emisiilor de CO2.

  Un vehicul electric plug-in hibrid (PHEV), asa cum este IONIQ Plug-in, ofera cea mai buna optiune: electric – atunci cand iti doresti; benzina – atunci cand ai nevoie. Modelele plug-in hibrid au la bord o baterie mai mare (dar nu mai mare ca cea intalnita la autovehiculele BEV), care poate fi reincarcata prin conectare. In plus, daca distanta necesara a fi parcursa depaseste autonomia electrica, autovehiculul poate fi conectat la o statie de incarcare sau calatoria poate fi continuata pur si simplu cu motorul pe benzina. IONIQ Plug-in functioneaza dupa aceea pe baza unui sistem hibrid complet. In comparatie cu HEV-urile, PHEV-urile ofera autonomie electrica mai mare, astfel incat pentru calatoriile scurte este posibil sa nu fie nevoie sa consumi deloc combustibil.

  E-mobilitatea devine standardul industriei.

  In acest sens, Hyundai pune deja la dispozitia clientilor patru autovehicule cu emisii zero.
  Si nu ne vom opri aici. Electric Awaits. Next Awaits.

  Care sunt avantajele unui autovehicul electric?

  Urmeaza:

  Care sunt autovehiculele electrificate potrivite stilului meu?

  Descopera gama Hyundai ECO

  Click the left or right arrow to navigate to the previous or next slides.
   Top