Hyundai a oferit un autovehicul ix35 pentru studiu Colegiului Tehnic Mecanic Grivita

25 februarie 2015 - Hyundai a oferit o unitate ix35 Colegiului Tehnic Mecanic Grivita din Bucuresti, pentru a contribui la dezvoltarea competentelor tehnice ale tinerilor care doresc sa urmeze o cariera in domeniul auto. Autovehiculul va fi disponibil pentru derularea cursurilor de profil tehnic, ca instrument de lucru in atelierele de formare ale institutiei de invatamant.

Hyundai ix35 a fost oferit in cadrul unui eveniment special, la care au fost prezenti reprezentantii Colegiului Tehnic Mecanic Grivita, Hyundai Auto Romania si Junior Achievement Romania.

Suntem constienti de necesitatea stringenta de tehnicieni bine calificati in domeniul auto. Modelul oferit dispune de cele mai noi tehnologii, un aspect extrem de important pentru ca viitorii specialisti sa fie pregatiti sa tina pasul cu cele mai recente evolutii din lumea auto. Rolul acestor initiative este de a contribui la o mai buna intelegere a abilitatilor necesare pentru un mediu de lucru real”, a declarat Teodor Brusalis – director executiv Hyundai Auto Romania.

Premiul a fost obtinut in urma unei competitii desfasurate la nivel european, la care au participat peste 30 de licee din 15 tari. In acest an, cinci autovehicule din gama Hyundai vor putea fi utilizate in scopuri educationale, de catre institutiile de invatamant castigatoare. In urma concursului, Colegiul Tehnic Mecanic Grivita s-a clasat pe primul loc, obtinand cele mai multe voturi. Pe urmatoarele pozitii s-au aflat: Polonia - Automotive Schools Complex Torun; Slovacia - Technicka Akademia; Spania - CIFP Profesor Raul Vasquez si Slovenia - Secondary Vocational and Technical School Bezigrad.

Proiectul, parte a programului de responsabilitate sociala „Hyundai Skills for the Future”, demarat de catre Hyundai Motor Europa in parteneriat cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa, are scopul de a imbunatati experienta elevilor prin adaugarea unei componente practice, care sa contribuie la educatia lor. In cadrul acestui proiect, Hyundai ofera unitatilor de invatamant participante modele ale gamei pentru studiu intensiv si o mai buna intelegere a notiunilor teoretice.

Donatiile de masini reprezinta doar o componenta a programului european. In anul scolar 2013/ 2014, „Skills for the Future” a incadrat aproximtiv 4.400 de elevi din peste 100 de scoli. Numarul participantilor a crescut de la 1.000 in anul 2012, la 5.400 in 2015. Hyundai Motor Europe se concentreaza asupra scolilor vocationale, deoarece acestea pregatesc elevii pentru un loc de munca, iar acest program isi propune sa aduca impreuna industria si educatia, pentru a asigura eficienta pregatirii elevilor pentru piata muncii.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala opt modele Hyundai atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

Hyundai Motor Europa sustine tinerii din Europa prin programe de cariera si dezvoltare, pentru a contribui la o mai buna intelegere si constientizarea a abilitatilor necesare pentru un mediu de lucru real in industria auto. In anul 2014, Hyundai Motor Europa a obtinut inregistrarea a peste 424.467 de unitati, o crestere cu 1% comparativ cu anul precedent. Aproape 95% din vehiculele vandute de Hyundai in regiune sunt proiectate, fabricate si testate in Europa, pentru a satisface nevoile clientilor europeni. 90% dintre vehicule sunt produse in cele doua fabrici din Cehia si Turcia, care au impreuna o capacitate de productie de 500.000 de unitati. Hyundai comercializeaza autovehicule in 30 de state europene prin intermediul a 2.500 de puncte de vanzare.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.
Top