Hyundai demareaza productia noului model i30 in Europa

  • Proiectat si realizat in Europa, la uzina Hyundai Motor de la Nošovice, in Cehia
  • Design imbunatatit si o noua versiune de motorizare Turbo destinata clientilor europeni
  • Performata si eficienta, consumul minim ajungand la 3,6 l/ 100 km, iar emisiile de CO2 la 94 g/ km

Hyundai Motor a demarat productia celei mai recente versiuni a modelului i30, in uzina Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), din Nošovice - Cehia.

Concentrarea productiei i30 in Cehia subliniaza inca o data angajamentul Hyundai de a crea modele adaptate nevoilor consumatorilor europeni. O cincime din incasarile Hyundai din ultimii ani in Europa reprezinta vanzarile realizate de a doua generatie i30, lansata in 2012. Noul model va consolida pozitia marcii in clasa C, un segment cu o competitie foarte puternica.

Hyundai i30 beneficiaza de noi motorizari, transmisii si dotari pentru siguranta si confort, precum si de un design exterior revizuit. Gama de propulsoare asigura performante imbunatatite pentru cele trei versiuni de caroserie – trei usi, cinci usi si wagon – consumul minim ajungand la 3,6 l/ 100 km, iar emisiile de CO2 la 94 g/ km. Printre noile optiuni se numara transmisia cu dublu ambreiaj in sapte trepte, dar si noua versiune i30 Turbo, de 186 CP, testata si pe circuitul Nürburgring.

Noul i30 Turbo

Conceput pentru placerea de a conduce, i30 Turbo de 1,6 litri, 186 CP, pune accent pe sportivitate, dar si pe o buna adaptare pentru utilizarea zilnica. In plus, modelul atinge o viteza maxima de 219 km/ h si accelereaza de la 0 la 100 km/ h in 8,0 secunde.

Exteriorul noului i30 Turbo a fost personalizat pentru a evidentia caracterul sportiv, printre elementele distinctive numarandu-se noua grila a radiatorului, detaliile in nuante de rosu ale barei de protectie fata – spate, noul design al LED-urilor frontale, dubla evacuare si jantele din aliaj de 18 inch.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala opt modele Hyundai atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top