Debut de succes pentru Hyundai i20 WRC la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Debut de succes pentru Hyundai i20 WRC la Festivalul Vitezei de la Goodwood
  • Modelul Hyundai i20 WRC si-a facut debutul in Marea Britanie la Festivalul Vitezei de la Goodwood
  • Dani Sordo, pilotul de uzina Hyundai, a fost cel mai rapid pe proba speciala amenajata in padurea domeniului Goodwood
  • In acelasi timp, Thierry Neuville a incheiat competitia pe locul trei in Raliul Poloniei, etapa din WRC, obtinand astfel cel de-al doilea podium in sezonul de debut pentru Hyundai Shell World Rally
  • Toate cele trei modele Hyundai inscrise au finalizat un raliu dificil din Campionatul Mondial, Juho Hanninen si Hayden Paddon clasandu-se in top opt in Raliul Poloniei

Pilotul echipei Hyundai Motorsport din Campionatul Mondial de Raliuri, Dani Sordo a parcurs cele mai rapide tururi pe Forest Rally Stage, proba speciala cu o lungime de 1,16 mile (1,86 km) desfasurata in cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Spaniolul a avut un timp cumulat de 7 minute si 49 de secunde pe cele trei treceri.

Pentru prima oara din 2005, de cand proba speciala din padure a fost introdusa in programul evenimentului, trecerile pe Forest Rally Stage au fost cronometrate, iar pilotul cu cel mai bun timp cumulat pe cele trei treceri a fost declarat invingator. Debutul modelului Hyundai i20 WRC in Marea Britanie a fost un succes, Sordo parcurgand un tur cronometrat in fiecare zi, locul copilotului fiind luat de invitati VIP si jurnalisti.

La volanul modelului Hyundai i20 WRC care dezvolta 300 CP, Dani Sordo a obtinut o victorie spectaculoasa pe Forest Rally Stage, timpul sau cumulat fiind de 7 minute si 49 de secunde pe cele trei treceri. In fiecare zi, pe toata perioada desfasurarii evenimentului din cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, Sordo a avut cel mai bun timp cronometrat.

"A fost un mare privilegiu pentru mine sa demonstrez performantele modelului Hyundai i20 WRC in cadrul unui eveniment atat de popular in lumea sporturilor cu motor. A fost pentru prima oara cand fanii din Marea Britanie au vazut masina noastra in actiune, deci era foarte important sa obtinem un rezultat bun. Faptul ca am avut cei mai buni timpi in duelul cu alti piloti de top este fantastic, iar rezultatul de aici completeaza performanta colegilor mei din Raliul Poloniei", a declarat Dani Sordo.

In acelasi timp, ceilalti membri ai echipei Hyundai Motorsport au luat startul in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial (WRC). Thierry Neuville, Juho Hanninen si Hayden Paddon au incheiat pe primele opt pozitii. Neuville, clasat al treilea, a obtinut cel de-al doilea podium al echipei in sezonul de debut din WRC.