Hyundai Motorsport aproape de un nou podium in Raliul Poloniei

  • Hyundai Motorsport se afla cu doua modele din noua generatie i20 WRC in top patru, inaintea ultimei zile din Raliul Poloniei
  • Hayden Paddon si-a consolidat pozitia a treia, Thierry Neuville a urcat pe locul al patrulea, iar Dani Sordo si-a propus sa intre in top zece pe cele patru speciale de duminica

Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia pe podium, dupa specialele de sambata din Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Hayden Paddon a continuat in acelasi ritm, evidentiind performantele noii generatii i20 WRC. Neozeelandezul ocupa locul al treilea la general si este foarte aproape sa se claseze pentru a treia oara pe podium in sezonul 2016. Thierry Neuville a urcat pe pozitia a patra in clasament, iar Dani Sordo va incerca sa incheie acest raliu in top zece.

Sambata au fost programate trei probe - Goldap, Stanczyki si Babki - parcurse de doua ori fara trecere prin parcul de service. Ziua s-a incheiat cu super speciala de pe Mikolajki Arena.

Cu trei probe castigate vineri, Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au inregistrat un ritm bun si pe specialele de sambata. Echipajul neozeelandez a incheiat in top cinci.

„M-am simtit bine pe probele de dimineata, dar din pacate acestea au devenit mai dure la cea de-a doua trecere. Sunt pregatit sa concurez pentru un loc pe podium pe ultimele patru speciale de duminica”, a declarat Paddon.

Castigator in Sardinia, Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si-a demonstrat potentialul pe specialele tehnice din Raliul Poloniei. Alaturi de Nicolas Gilsoul, copilotul sau, belgianul se afla pe locul al patrulea in ierarhia cursei.

„A fost o zi buna in care am reusit sa castigam o pozitie. Sunt multumit de cum au decurs lucrurile pana acum si sper sa nu avem probleme in ultima zi”, a mentionat Neuville.

Obiectivul lui Sordo (#20 Noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, este clasarea in top zece, dupa cele patru probe de duminica.

„A fost un raliu dificil. Pozitia la start nu ne-a ajutat, dar incercam sa obtinem un rezultat cat mai bun. Trebuie sa ne pastram motivatia si sa atacam duminica pana la final”, a adaugat Sordo.

Cu doua masini in top patru, Hyundai Motorsport este aproape de cea de-a doua clasare pe podium in Raliul Poloniei.

„Polonia este o etapa rapida si ma bucur sa vad ca noua generatie i20 WRC este competitiva si pe astfel de probe. Raliul nu s-a incheiat inca si sper ca pilotii nostri sa continue in acelasi ritm. Lupta pentru un loc pe podium va fi foarte interesanta”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate doua speciale - Baranowo (21.25 km) si Sady (8.55 km), care vor fi parcurse de doua ori. A doua trecere pe Sady are rol si de Power Stage, proba pe care primii trei piloti primesc puncte suplimentare.   

REZULTATE RALIUL POLONIEI – A DOUA ZI:

1. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) 2:05:37.2

2. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +21.3

3. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +27.8

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +43.5

5. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:04.5

6. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:08.1

7. S. Lefebvre/ G. Moreau (Citroën DS3 WRC) +1:21.2

8. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +1:33.2

9. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +2:10.6

10. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:14.9

11. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:27.6

Pentru informatii suplimentare, contactati:

Corina Pintilie

Marketing & Communication Manager

corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top