Hyundai Motorsport obtine al cincilea podium din 2016 in Raliul Poloniei

  • Hyundai Motorsport a incheiat pe locurile al treilea si al patrulea in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial FIA, acumuland 27 de puncte in clasamentul constructorilor
  • Hayden Paddon s-a clasat pe pozitia a treia, reprezentand al treilea podium pentru neozeelandez in sezonul 2016 din WRC
  • Thierry Neuville a incheiat in top patru, castigand un punct suplimentar in Power Stage

Hyundai Motorsport a obtinut al cincilea podium din cadrul acestui sezon, dupa o evolutie competitiva in Raliul Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Hayden Paddon, pilotul echipei Hyundai Shell World Rally, a urcat pentru a treia oara pe podium in acest sezon si si-a pastrat pozitia pana pe ultima proba. Thierry Neuville a incheiat raliul in spatele lui Paddon, pe locul al patrulea, la doar 0,8 secunde.

Conditiile meteo si suprafata alunecoasa au influentat evolutia pilotilor in ultima zi, la cele doua treceri pe specialele Baranowo (21,25 km) si Sady (8,55 km). Dani Sordo a abandonat cand se afla in top zece, pe penultima proba. Neuville a incheiat Power Stage pe locul al treilea si si-a asigurat un punct suplimentar in clasamentul pilotilor.

La jumatatea sezonului, Hyundai Motorsport se afla pe pozitia a doua in clasamentul constructorilor, cu un total de 135 de puncte, Paddon urca pe locul al treilea in clasamentul pilotilor, iar Sordo si Neuville se afla in top sase.

Pentru Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, etapa a reprezentat al treilea podium din anul 2016, dupa locul al doilea din Suedia si victoria din Argentina.

„A fost o lupta stransa. Obiectivul a fost apararea pozitiei a treia. Este un rezultat bun, foarte strans si sunt multumit de modul in care s-a incheiat acest sfarsit de saptamana. Am revenit dupa doua raliuri fara puncte si ma simt fantastic pentru ca am urcat din nou pe podium”, a declarat Paddon.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat raliul la doar trei secunde de pozitia secunda. Belgienii si-au asigurat un punct suplimentar dupa performanta din Power Stage.

„A fost o dimineata dificila. Am incercat sa terminam raliul in top patru. Sunt multumit de noua generatie i20 WRC, care s-a comportat excelent in aceste conditii si putem fi optimisti in ceea ce priveste evolutia noastra din Finlanda”, a mentionat Neuville.

Sordo (#20 Noua generatie i20 WRC) se afla in lupta pentru un loc in top zece, insa a fost nevoit sa abandoneze pentru prima oara in acest sezon.

„Nu a fost un sfarsit de saptamana foarte bun si sunt dezamagit ca am abandonat atat de aproape de finalul etapei. Mi-au placut probele, chiar daca rezultatul nu este unul care sa ne multumeasca”, a adaugat Sordo.

Prin intermediul rezultatului obtinut de Paddon, Hyundai Motorsport a castigat al doilea podium in Raliul Poloniei, dupa performanta lui Neuville din anul 2014. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul si detine doua victorii, o clasare pe locul secund si doua pe pozitia a treia in cele sapte etape desfasurate pana acum in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

„A fost o dimineata intensa si sunt incantat de rezultatele obtinute de Hayden si Thierry. Am avut un sfarsit de saptamana bun pentru echipa si pilotii nostri au acumulat puncte importante. Este important ca am inregistrat progrese cu noua generatie i20 WRC. Asteptam cu interes urmatorul test din Finlanda, un alt raliu cu probe speciale foarte rapide”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT FINAL RALIUL POLONIEI

1 .A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) 2:37:34.4

2. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +26.2

3. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +28.5

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.3

5. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +33.8

6. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +40.3

7. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:01.4

8. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.6

9. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +5:23.1

10. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:53.3

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 143 puncte/ A. Mikkelsen 92/ H. Paddon 72/ J. M. Latvala 68/ D. Sordo 68/ M. Østberg 62/ T. Neuville 61/ O. Tanak 52/ K. Meeke 26/ E. Camilli  24/ H. Solberg 14/ M. Prokop 12/ S. Lefebvre 10/ C. Breen 10/ T. Suninen 8/ E. Evans 6/ M. Ligato 6/ L. Bertelli 4/ P. Tidemand/ E. Lappi 2/ N. Fuchs 2/ K. Abbring 2/ A. Kremer 1/ V. Gorban 1/ J. Kopecky 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 196 puncte/ Hyundai Motorsport 135/ M-Sport World Rally Team 100/ Volkswagen Motorsport II 99/ Hyundai Motorsport N 78/ DMACK World Rally Team 58/ Jipocar Czech National Team 18/ Yazeed Racing 6

Pentru informatii suplimentare, contactati:

Corina Pintilie

Marketing & Communication Manager

corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top