Echipajele Hyundai Motorsport pot obtine victoria in Raliul Australiei

  • Lupta pentru locul secund in clasamentul pilotilor este inca deschisa dupa ziua de sambata din Raliul Australiei, ultima etapa a sezonului 2016 din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Hayden Paddon a urcat pe locul al treilea la general dupa victoria obtinuta pe speciala Nambucca, cea mai lunga a competitiei
  • Thierry Neuville a castigat inca o proba speciala si se afla pe pozitia a patra, in timp ce Dani se afla pe locul al cincilea

Inaintea ultimei zile din Raliul Australiei echipajele Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru primele pozitii. Hayden Paddon a urcat pe locul al treilea in ierarhia generala, Thierry Neuville se afla pe locul al patrulea, iar Dani Sordo a revenit in top cinci dupa o zi mult mai buna.

Sambata s-au desfasurat 135 km de proba speciala, inclusiv cele doua treceri pe Nambucca (50,80 km), cea mai lunga proba a raliului. De asemenea, cele trei super speciale au reprezentat ocazia perfecta pentru suporteri de a observa modelele WRC in actiune, fiecare kilometru fiind decisiv nu doar pentru podiumul din aceasta etapa, ci si pentru lupta din clasamentul general al pilotilor.

Paddon (#4 noua generatie i20 WRC) si John Kennard s-au impus la prima trecere pe Nambucca si au incheiat ziua pe locul al treilea.

„Chiar daca a fost mult praf pe primele probe am reusit sa castigam pe Nambucca. Am inregistrat progrese mari comparativ cu anul trecut si ne aflam intr-o postura in care putem sa atacam prima pozitie. Va urma o zi interesanta”, a declarat Paddon. 

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul si-au pastrat sansele la locul secund in clasamentul pilotilor, dupa o evolutie buna si o victorie pe speciala Valla16.

„Important este ca ne aflam in lupta, iar pe probele de dupa-amiaza lucrurile au mers mult mai bine. Nu vom renunta pana la final si sper sa ne clasam pe podium”, a mentionat Neuville.

Sordo (#20 noua generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au avut o zi mult mai buna decat cea de vineri si au recuperat timp dupa penalizarea primita. Echipajul spaniol a urcat pana pe locul al cincilea in clasamentul raliului, obiectivul fiind consolidarea acestei pozitii in ultima zi.

„Stiam ca putem mentine ritmul, iar astazi am atacat permanent. Sunt sigur ca putem obtine rezultate bune si pe ultimele probe de duminica”, a adaugat Sordo.

Cu trei modele ale noii generatii i20 WRC in top cinci, Hyundai Motorsport se afla intr-o pozitie buna de a obtine primul podium din Australia. Dupa cel mai bun sezon din istorie, obiectivul echipei este incheierea Raliului Australiei intr-o nota pozitiva.

„Se anunta un final de sezon foarte interesant. Competitia pentru locul secund in clasamentul pilotilor este foarte stransa si cred ca sunt sanse mari ca totul sa se decida in Power Stage. Duminica sunt programate cinci probe speciale si desigur ca ne dorim sa incheiem pe podium aici”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

In prima bucla de duminica sunt programate doua probe mai scurte - Settles Reverse (6,2 km) si Wedding Bells (6,44) plus speciala Bucca de aproximativ 32 km. Cele doua probe scurte vor fi parcurse inca o data dupa-amiaza, ultima dintre ele avand si rol de Power Stage.

CLASAMENT GENERAL – a doua zi – Raliul Australiei
1. A. Mikkelsen/ A. Jager (Volkswagen Polo R WRC) 2:15:06.2
2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +2.0
3. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +12.0
4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +33.8
5. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +59.2
6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:00.6
7. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +1:21.7
8. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:19.9
9. L. Bertelli/ S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.6
10. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +5:22.7

Pentru informatii suplimentare, contactati: 

Corina Pintilie

Marketing & Communications Manager

corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.           


Top