Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei cu doua echipaje in top zece

  • Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei cu doua echipaje in top zece - Dani Sordo pe locul al patrulea si Hayden Paddon pe al saptelea
  • Pentru a doua oara consecutiv, Dani Sordo a fost cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Shell Mobis World Rally Team
  • Thierry Neuville a reusit sa acumuleze trei puncte in Power Stage

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Suediei, etapa a doua a sezonului 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pe locul al patrulea cu Dani Sordo, iar Thierry Neuville si Hayden Paddon au acumulat puncte in Power Stage.

In ultima zi a competitiei au fost programate trei probe, ultima dintre ele avand si rol de Power Stage, unde pilotii pot castiga puncte suplimentare, in functie de pozitia din clasamentul acestei speciale.

Pentru Sordo si Marc Martí, copilotul sau, obiectivul principal a fost apararea pozitiei a patra, ceea ce au si reusit in final. Chiar daca Sordo nu a punctat si in Power Stage, spaniolul si-a asigurat cu acest rezultat si locul al patrulea in ierarhia mondiala.

„Pentru ca stiam ca va fi foarte greu sa urcam pe podium, am abordat ultima zi mai prudent. Noul model Hyundai i20 Coupe WRC s-a comportat excelent si am vazut inca o data cat de competitiv poate fi. Obiectivul nostru este sa incheiem pe podium in Mexic urmatoarea etapa din campionat”, a declarat Dani Sordo.

Pentru Hayden Paddon si John Kennard, ultima zi a raliului a fost inca o oportunitate pentru a se acomoda cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Dupa problemele de vineri si sambata, Paddon a incheiat fiecare proba de duminica in top cinci, ceea ce i-a adus un punct suplimentar in Power Stage.

Nu a fost un sfarsit de saptamana usor, insa am invatat multe lucruri care ne vor ajuta in viitor. Punctele acumulate aici sunt importante, dar cel mai important este ca am vazut care este potentialul masinii”, a mentionat Hayden Paddon.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au propus sa acumuleze cat mai multe puncte in Power Stage, dupa iesirea in decor de sambata. Echipajul belgian a incheiat pe locul al treilea ultima speciala a raliului si si-a asigurat astfel trei puncte intr-o etapa in care a fost foarte aproape de o victorie.

Sunt dezamagit ca am ratat sansa de a castiga. A fost o greseala care a afectat rezultatul nostru, dar acum cel mai important este sa mergem mai departe increzatori in potentialul masinii. Trebuie sa ramanem pozitivi”, a adaugat Thierry Neuville.

Performanta noului model Hyundai i20 Coupe WRC a mentinut ridicat moralul echipei. Hyundai Motorsport a castigat in total 13 probe speciale, aceasta fiind cea mai buna performanta de pana acum, chiar daca punctele din clasament nu reflecta inca potentialul aratat pe probe.

Sunt sigur ca aceste doua raliuri ne vor ajuta mult in viitor. Noul model Hyundai i20 Coupe WRC si-a demonstrat potentialul si sunt sigur ca in curand vom sarbatori si prima sa victorie. Sper ca in Mexic sa avem mai mult noroc. Dupa primele doua etape pot spune ca ne asteapta un sezon extrem de competitiv, cu mult spectacol”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Mexicului, etapa a treia a sezonului WRC 2017, se va desfasura in perioada 9 – 12 martie.

CLASAMENT RALIUL SUEDIEI 2017
1. J. M. Latvala M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    2:36:03.6
2. O. Tanak      M. Jarveoja       Ford Fiesta WRC                      +29.2
3. S. Ogier        J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      +59.5
4. D. Sordo      M. Martí           Hyundai i20 Coupe WRC       +2:11.5
5. C. Breen       P. Nagle           Citroën C3 WRC                       +2:51.2
6. E. Evans       D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +5:26.6
7. H. Paddon    J. Kennard      Hyundai i20 Coupe WRC        +5:31.2
8. S. Lefebvre   G. Moreau        Citroën C3 WRC                       +7:14.7
9. P. Tidemand J. Andersson     Škoda Fabia R5                        +9:11.1
10. T. Suninen   M. Markkula      Ford Fiesta R5                         +10:02.9
11. O.C Veiby   S. Skjaermoen  Škoda Fabia R5                         +10:18.5
12. K. Meeke    P. Nagle            Citroën C3 WRC                        +10:28.7
13. T. Neuville  N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC         +11:31.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
(dupa Raliul Suediei)
1. J.M Latvala   48 puncte
2. S. Ogier        44
3. O. Tanak      33
4. D. Sordo      25
5. C. Breen       20
6. E. Evans       18
7. S. Lefebvre   10
8. T. Neuville    8
9. H. Paddon    7

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
(dupa Raliul Suediei)
1. M-Sport World Rally Team                             73 puncte
2. Toyota Gazoo Racing WRC                           53
3. Hyundai Motorsport                                     40
4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team    26

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top