Thierry Neuville si Hyundai Motorsport sunt lideri dupa primele doua zile din Raliul Monte-Carlo

  • Thierry Neuville este lider, cu un avans de 45,1 secunde, dupa primele doua zile din Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2017 din WRC
  • Echipajul belgian a castigat vineri trei probe si este pregatit pentru ultimele noua speciale din competitie
  • Dani Sordo ocupa pozitia a cincea in clasamentul general, dupa o zi dificila in Monte-Carlo

Dupa cele sase probe speciale de vineri, echipa Hyundai Motorsport se afla la conducere in Raliul Monte-Carlo, Thierry Neuville inregistrand un avans de peste 45 de secunde la jumatatea primei etape din Campionatul Mondial de Raliuri.

Belgianul a castigat trei dintre cele sase probe de vineri, la volanul modelului Hyundai i20 Coupe WRC si este pregatit sa se lupte pentru prima pozitie. Dani Sordo si Marc Martí, cel de-al doilea echipaj Hyundai Shell Mobis World Rally Team, au reusit sa urce pana pe pozitia a cincea in ierarhia generala.

Vineri, in cea de-a doua zi a raliului, au fost programate trei speciale distincte care au fost parcurse de doua ori, cu un parc de service la jumatatea zilei. Conditiile au fost tipice pentru probele din Raliul Monte-Carlo, cea mai mica greseala putand schimba rapid ordinea in clasamentul general.

Neuville si Nicholas Gilsoul, copilotul sau, au inregistrat al doilea timp pe PS3 si s-au impus pe urmatoarele trei speciale, marind avansul de la 7,8 secunde la peste 45 de secunde pana la finalul zilei de vineri.

„M-am simtit foarte bine la prima trecere pe proba, chiar daca am modificat putin setarile in parcul de service. Masina a avut un comportament subvirator pe virajele stranse, iar traseul a fost putin mai alunecos decat ma asteptam. Sunt bucuros ca am incheiat ziua cu un avans atat de mare. Mai este mult pana la final si vom face totul pentru a ne apara pozitia”, a declarat Neuville.

Dani Sordo si Marc Martí nu au reusit sa mearga in acelasi ritm cu colegii lor de echipa, dar, in ciuda conditiilor dificile, au urcat in top cinci la general.

A fost o zi dificila pentru toata lumea, iar noi nu am reusit sa ne intram in ritm. Imi plac probele, dar e foarte greu sa iti dai seama unde poti ataca din cauza lipsei de aderenta. Sper ca vom reusi sa urcam in clasament”, a adaugat Dani Sordo.

La primul raliu al modelului Hyundai i20 Coupe WRC, Hyundai Motorsport a reusit sa castige de doua ori mai multe probe comparativ cu editia de anul trecut a Raliului Monte-Carlo, in cadrul careia a obtinut o clasare pe pozitia a treia.

A fost o zi a contrastelor. Thierry si Nicolas au mers foarte bine pe probele de dimineata, dar au avut mici probleme pe cele de dupa-amiaza. In final, au reusit sa-si mareasca avansul la 45 de secunde. Dani si Marc nu au avut incredere sa mearga la capacitate maxima si vom incerca sa-i ajutam sa depaseasca acest moment. La Monte-Carlo nu poti fi sigur de nimic asa ca trebuie sa ramanem concentrati pana la final”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate cinci speciale cu o lungime totala de 121,39 km. Actiunea incepe la ora locala 08:00 am, pe speciala Lardier et Valenca (31,17 km), urmata de proba La Batie Montsaleon – Faye (16,78 km). Dupa cele doua speciale, echipele se vor intoarce in parcul de service din Gap, urmand sa mai parcurga inca o data cele doua probe, plus speciala Bayons-Brezier, care a fost in program si joi, in prima zi a raliului.

REZULTATE RALIUL MONTE-CARLO (DUPA A DOUA ZI)

1. T. Neuville        N. Gilsoul       Hyundai i20 Coupe WRC         15:01.1
2. S. Ogier             J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                        +45.1
3. O. Tanak            M. Jarveoja      Ford Fiesta WRC                        +45.4
4. J. M. Latvala     M. Anttila        Toyota Yaris WRC                      +2:09.7
5. D. Sordo           M. Martí         Hyundai i20 Coupe WRC        +2:57.8
6. C. Breen            S. Martin          Citroën DS3 WRC                     +3:04.1
7. A. Mikkelsen    A. Jaeger          Škoda Fabia R5                          +5:50.8
8. E. Evans            D. Barritt         Ford Fiesta WRC                        +8:12.1
9. P. Tidemand      J. Andersson    Škoda Fabia R5                          +8:22.4
10. J. Kopecky      P. Dresler         Škoda Fabia R5                          +8:38.2

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top