Hyundai Motorsport concureaza pentru victorie in Raliul Sardiniei

  • Echipa Hyundai Motorsport se afla pe primele doua pozitii in clasament, dupa prima zi din Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Hayden Paddon este lider cu un avans de 8,2 secunde fata de colegul sau Thierry Neuville, castigatorul de anul trecut din Sardinia

Echipajele Hyundai Motorsport au incheiat prima zi din Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, pe primele doua locuri in clasamentul general. Vineri au fost programate noua dintre cele 19 probe speciale ale raliului.

Hayden Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, se afla pe prima pozitie, cu un avans de 8,2 secunde. Echipa cu numarul 4 a incheiat toate probele in top cinci si a preluat conducerea raliului inaintea primului parc de service al zilei.

Cu doua victorii obtinute in cadrul acestui sezon, Thierry Neuville ocupa locul secund, in timp ce Dani Sordo a pierdut peste 14 minute din cauza unor probleme de turbo la modelul Hyundai i20 Coupe WRC, castigand insa trei probe speciale in prima zi a raliului.

Hayden Paddon a debutat pentru Hyundai Motorsport pe specialele din Sardinia, in urma cu trei ani.

„Am avut un plan clar pentru prima zi si l-am respectat cu strictete. Obiectivul principal a fost asigurarea unei pozitii bune la start pentru restul raliului si am reusit. Ma bucur ca suntem lideri, insa mai este mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati pe ceea ce avem de facut”, a declarat Hayden Paddon.                                            

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au obtinut cea de-a 30-a victorie de proba speciala chiar pe super speciala de joi seara. Echipajul belgian a inregistrat un ritm bun si este implicat in lupta pentru victorie. 

„Am inceput raliul cu o victorie. Am avut un ritm foarte bun. Va fi un duel interesant in care nu avem voie sa facem nici cea mai mica greseala”, a mentionat Thierry Neuville.

Sordo si Marc Martí, copilotul sau, si-au demonstrat potentialul in prima parte a zilei, cand au castigat PS4 (Tula 1). Au aparut apoi problemele la turbo si cei doi au pierdut pozitii importante in clasament. Spaniolul a castigat insa ultimele doua speciale de vineri.

„Am fost foarte competitivi atunci cand masina a functionat in conditii normale. Echipa a facut tot posibilul sa remedieze defectiunea, pentru a concura din nou la maximum pe ultimele doua probe”, a adaugat Dani Sordo.

Hyundai Motorsport a incheiat pe locurile al doilea si al treilea, alaturi de Paddon si Neuville, in anul 2015, in 2016 Neuville obtinand o victorie spectaculoasa.

„Ma bucur ca Hayden si Seb sunt lideri in cadrul celui de-al doilea raliu impreuna. In plus, performanta obtinuta de Thierry si Nicolas este remarcabila. Din pacate, Dani si Marc au inregistrat probleme tehnice si vom investiga ce s-a intamplat. Este o etapa lunga si dificila ”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL SARDINIEI (DUPA PRIMA ZI)

1. H. Paddon/ S. Marshall - Hyundai i20 Coupe WRC    1:31:02.6

2. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC      +8.2

3. O. Tanak/ M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC                        +9.5

4. J.M. Latvala/ M. Anttila - Toyota Yaris WRC                  +9.8

5. M. Østberg/ O. Floene - Ford Fiesta WRC                      +14.7

6. J. Hänninen/ K. Lindstrom - Toyota Yaris WRC              +38.0

7. S. Ogier/ J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC                         +41.0

8. E. Lappi/ J. Ferm - Toyota Yaris WRC                            +1:05.3

9. A. Mikkelsen/ A. Jaeger - Citroën C3 WRC                   +1:57.9

10. E. Camilli/ B. Veillas - Ford Fiesta R5                          +4:08.0


Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007. 


Top