Hyundai Motorsport se afla pe primul loc dupa prima zi din Raliul Poloniei

• Thierry Neuville este lider dupa prima zi din Raliul Poloniei, etapa a opta din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Cele trei echipaje au inregistrat un ritm bun pe probele de vineri, fiind clasate in top sase
  • Hyundai Motorsport s-a impus in sapte dintre cele opt etape programate, acumuland in total 52 de victorii de proba speciala

Hyundai Motorsport inregistreaza rezultate bune dupa prima zi din Raliul Poloniei, etapa a opta din Campionatul Mondial FIA (WRC), cele trei echipaje fiind clasate in top sase.

Thierry Neuville este lider in cadrul competitiei, in timp ce Hayden Paddon si Dani Sordo ocupa pozitiile a cincea, respectiv a sasea in clasament. Raliul Poloniei a demarat joi seara cu prima trecere pe super speciala de 2,5 km de pe Mikolajki Arena, continuand vineri cu alte opt probe desfasurate pe macadam.

Neuville a castigat doua probe vineri dimineata (PS2 – Chmielewo si PS5 - Stare Juchy) si alte doua dupa-amiaza. Mai mult, Hayden Paddon si Dani Sordo au incheiat de trei ori pe pozitia secunda, fiind clasati in top sase dupa prima zi a raliului.

„Cu toate ca aceasta cursa este foarte dificila, am pastrat ritmul pe care ni l-am propus. Am incheiat bucla de dimineata cu cea de-a 50-a victorie de proba speciala pentru echipa. Probele au fost alunecoase, insa sunt multumit de comportamentul masinii”, a declarat Thierry Neuville.

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au obtinut timpi competitivi pe fiecare proba, ocupand la finalul zilei locul al cincilea.

„Aderenta se schimba de la un viraj la altul. Modificarile realizate in parcul de service ne-au ajutat, iar acest lucru s-a vazut in rezultate”, a mentionat Hayden Paddon.

„Bucla de dimineata a fost dificila. Din cauza ploii probele au fost alunecoase. Insa, consider ca putem recupera pe specialele de sambata si de duminica”, a adaugat Dani Sordo.

Hyundai Motorsport a incheiat de doua ori pe podium in Polonia, in anii 2014 si 2016.

„Suntem multumiti de evolutia modelelor Hyundai i20 Coupe WRC. Primele echipaje la start au avut avantaj de dimineata, insa am gasit solutii in parcul de service pentru a le reda pilotilor nostri increderea in masina. Thierry si Nicolas se afla pe prima pozitie, iar Dani/ Marc si Hayden/ Seb sunt pregatiti sa se lupte pentru un loc mai bun in clasament”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL POLONIEI (DUPA PRIMA ZI)

1. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC       56:21.2

2. O. Tanak/ M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC                        +1.3