Hyundai Ioniq autonom la Salonul Auto de la Geneva 2017

• Vizitatorii sunt invitati la standul Hyundai sa experimenteze modul autonom de condus, prin intermediul unor simulatoare bazate pe realitatea virtuala

Hyundai prezinta Ioniq autonom in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017, dupa testarea cu succes a modelului in Las Vegas. Vizitatorii vor avea sansa de a experimenta modul autonom de condus, prin intermediul unor simulatoare bazate pe realitatea virtuala aflate la standul producatorului auto.

Pentru pastrarea unui design elegant, sistemul LiDAR este amplasat in spatele barei de protectie fata, comparativ cu abordarea clasica de instalare pe plafon. In acelasi timp, pentru simplificarea tehnologiei autonome, sistemul utilizeaza senzorii radar folositi pentru sistemul pilot automat inteligent (Smart Cruise Control), precum si camerele disponibile pentru functia de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS).

Sistemul integreaza o antena GPS pentru determinarea locatiei fiecarui autovehicul, precum si informatii cartografice, care ofera detalii despre drumurile virajate, latimea benzii de rulare si alte date. In plus, modelul dispune de un sistem de monitorizare a unghiului mort, pentru schimbarea in siguranta a benzii de rulare.

Modelul Ioniq autonom dispune de sisteme avansate pentru detectarea precisa a autovehiculelor si a obiectelor din jur, inclusiv traficul pietonal, marcajele pentru benzile de circulatie, indicatoarele din trafic, limitatoarele de viteza, precum si intersectiile nesemnalizate.