Hyundai prezinta ultimele tehnologii de asistenta

Hyundai dezvaluie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noi roboti-exoscheleti functionali care vor putea fi utilizati in centre medicale, pentru a reda mobilitatea persoanelor cu deficiente sau in fabrici, pentru manevrarea obiectelor foarte grele.

Echipamentul H-MEX (Hyundai Medical Exoschelet) ofera persoanelor care sufera de paraplegie posibilitatea de a se aseza, ridica, misca, intoarce si chiar de a urca sau cobori treptele. 

Exoschetelul HUMA (Sistem Hyundai de Asistenta Medicala Universala) functioneaza pe baza unui principiu de control diferit, oferind suport de mobilitate asistata persoanelor cu putere musculara limitata. Prin ajustarea cuplului de asistenta in functie de tipul de miscare, precum mersul, alergatul, urcatul sau coboratul scarilor, HUMA permite utilizatorilor sa se deplaseze fara efort. Echipamentul poate suporta o greutate de pana la 40 de kilograme si, in regim descarcat, poate atinge o viteza de pana la 12 km/ h.

In acelasi timp, robotul Hyundai Waist, cunoscut sub numele de H-WEX, protejeaza partea superioara a corpului si soldurile, pentru prevenirea leziunilor lombare, conferind operatorului forta de a efectua sarcini repetitive sau ridicari ale unor obiecte de mare capacitate.

Echipamentele H-MEX si HUMA sunt alimentate de baterii detasabile si reincarcabile, in timp ce cadrul acestora este reglabil pe inaltime. Partea inferioara a spatelui si genunchii sunt fixate apeland la un sistem de chingi, in timp ce dispozitivul isi schimba forma si se pliaza in jurul structurilor cadrului, cu rolul de a gestiona pozitia corpului si de a asigura eficienta pentru mersul pe jos.

H-MEX permite personalizarea modului de mers, prin calcularea unei serii de factori, printre care ritmul de deplasare, lungimea pasului sau unghiul de inclinare a trunchiului, printr-un program integrat in cadrul unui dispozitiv inteligent. Mai mult, HUMA utilizeaza o serie de mecanisme avansate care permit corelarea miscarilor echipamentului cu cele ale pacientului.

Sistemul H-Wex actioneaza in mod similar, oferind, in schimb, siguranta la locul de munca, prin asistarea utilizatorului la ridicarea unor obiecte grele sau in cadrul unor activitati obositoare sau repetitive. Prin activarea acestei functii, exoscheletul-robot poate misca articulatiile cu pana la 180 de grade pe secunda, beneficiind de un algoritm de operare incorporat pentru siguranta pacientului. Asemenea celorlalte echipamente, cadrul dispozitivului dispune de o greutate redusa, permitand o pozitie optima a corpului utilizatorului.

Pentru informatii suplimentare, contactati:

Corina Pintilie
Marketing & Communication Manager
corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top