Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Spaniei

  • Dani Sordo si Andreas Mikkelsen au incheiat etapa conform regulamentului Rally 2, in timp ce Sordo a acumulat cinci puncte suplimentare in urma victoriei din Power Stage
  • Obiectivul Hyundai Motorsport este obtinerea unor rezultate pozitive in cadrul etapelor din Marea Britanie si Australia

In Raliul Spaniei, Dani Sordo si Andreas Mikkelsen au abandonat pe probele de sambata, in timp ce Thierry Neuville a iesit din lupta in prima parte a zilei de duminica. In urma rezultatului obtinut in acest sfarsit de saptamana, Neuville a retrogradat pe locul al treilea in clasamentul general al pilotilor.

Sordo si Mikkelsen au revenit duminica, conform regulamentului Rally 2. Hyundai Motorsport detine 275 puncte in clasamentul constructorilor. Echipa formata din Dani Sordo si Marc Marti a obtinut victoria in Power Stage, acumuland astfel cele cinci puncte suplimentare.

„Masina s-a comportat bine si, cu toate ca mai sunt aspecte care pot fi imbunatatite, timpii pe probe au fost foarte buni. Sunt convins ca vom reveni mult mai puternici dupa aceasta experienta”, a declarat Dani Sordo.

Lideri dupa specialele desfasurate pe macadam, Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au intampinat cateva probleme pe asfalt, insa au acumulat experienta pentru etapele urmatoare.

„Ritmul de vineri pe macadam a fost unul foarte bun si a fost placut sa fim lideri la primul raliu pentru Hyundai Motorsport. Insa, avem nevoie de mai multi kilometri pe asfalt”, a mentionat Andreas Mikkelsen.  

Neuville si Nicolas Gilsoul au iesit din lupta pentru un loc pe podium dupa evenimentele inregistrate sambata.

„Dupa problemele de sambata am incercat sa recuperam timpul pierdut si am mers la limita. Pe PS16, pe un viraj lent, am virat foarte strans, am lovit un obstacol si s-a rupt suspensia fata. Situatia s-a complicat mult in clasamentul pilotilor si al constructorilor, insa dispunem de o masina competitiva si de o echipa puternica”, a adaugat Thierry Neuville.

Echipa Hyundai Motorsport se va regrupa acum la fabrica din Alzenau pentru a pregati ultimele doua etape din acest an.

„A fost un sfarsit de saptamana dificil pentru intreaga echipa. Performanta din Power Stage demonstreaza potentialul nostru, insa este cert faptul ca trebuie sa ne imbunatatim rezultatele pe asfalt si vom face acest lucru pentru etapele viitoare”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC) este Raliul Marii Britanii care se va desfasura in perioada 26 – 29 octombrie. Hyundai Motorsport va lua startul cu patru masini.

REZULTATE RALIUL SPANIEI 2017

1. K. Meeke          P. Nagle            Citroën C3 WRC                       3:01:21.1

2. S. Ogier            J. Ingrassia       Ford Fiesta WRC                      +28.0

3. O. Tänak          M. Järveoja       Ford Fiesta WRC                      +33.0

4. J. Hänninen      K. Lindström     Toyota Yaris WRC                   +54.1

5. M. Østberg       T. Eriksen         Ford Fiesta WRC                      +2:26.2

6. S. Lefebvre       G. Moreau        Citroën C3 WRC                       +2:43.0

7. E. Evans           D. Barritt           Ford Fiesta WRC                      +4:37.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC (dupa etapa a 13-a)

1. S. Ogier            198 puncte

2. O. Tanak           161 p

3. T. Neuville       160 p

4. J.M. Latvala     123 p

5.  D. Sordo          94 p

6. E. Evans           93 p

7. J. Hänninen       71 p

8. C. Breen            64 p

9. K. Meeke          60 p

10. H. Paddon      55 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC (dupa etapa a 13-a)

1. M-Sport World Rally Team                             358 puncte

2. Hyundai Motorsport                                     275 p

3. Toyota Gazoo Racing World Rally Team        225 p

4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team   198 p

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007. 


Top