i30 N TCR va debuta in cadrul competitiei Touring Car Racing International Series

  • Hyundai i30 N TCR va concura la ultimele doua etape ale sezonului 2017 din campionatul TCR International Series
  • BRC Racing, partenerul de dezvoltare Hyundai Motorsport pentru modelul i30 N TCR, va pregati autovehiculele pentru Gabriele Tarquini si Alain Menu

i30 N TCR, primul model Hyundai Motorsport dezvoltat pentru cursele pe circuit, va participa in campionatul TCR International Series. Doua unitati vor lua startul in competitia Zhejiang Circuit in China (7-8 octombrie), autovehiculele fiind pregatite de catre BRC Racing Team, echipa care a lucrat alaturi de inginerii si mecanicii Hyundai Motorsport la dezvoltarea i30 N TCR.

Participarea pe circuit reprezinta o oportunitate pentru a demonstra calitatile si performantele i30 N TCR, contribuind totodata la dezvoltarea modelului in conditii reale de cursa. Hyundai Motorsport urmeaza sa livreze primele sasiuri la inceputul lunii decembrie.

Gabriele Tarquini, pilotul de teste Hyundai Motorsport, va conduce una dintre unitatile i30 N TCR in cadrul celor doua etape. Cu o experienta de peste 20 de ani in campionatele de turisme, acesta a castigat titluri in Campionatul Britanic, Campionatul European, precum si in Campionatul Mondial de Turisme. Cel de-al doilea model i30 N TCR va fi pilotat de Alain Menu. Elvetianul a debutat in cursele de turisme in anul 1992, obtinand de doua ori titlul in Campinatul Britanic.

Cei doi piloti au participat in urma cu o saptamana la o sesiune de teste pe Circuitul din Valencia, in cadrul careia au fost stabilite setarile pentru etapa din China. Designul a fost prezentat in premiera la cursa ADAC TCR Germania pe circuitul de la Nürburgring, grafica imbinand logo-ul N si culorile Hyundai Motorsport. "Performance Blue", care sta la baza designului modelului, face parte, de asemenea, din identitatea gamei N, aceeasi nuanta fiind disponibila si pentru versiunea de serie i30 N.

Atat i30 N TCR, cat si i30 N au la baza noua generatie i30 in cinci usi. Conceput pentru a oferi performante remarcabile, i30 N a fost supus unor teste intense in cadrul Centrului de Testare Hyundai de pe Nürburgring. Initiala "N", prezenta atat pentru modelul de serie, cat si pentru cel din seria TCR, simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse.

„Este primul model Hyundai Motorsport dezvoltat pentru cursele pe circuit. Debutul in campionatul TCR International Series reprezinta un moment important, in cadrul caruia avem sansa de a demonstra potentialul i30 N TCR”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei Hyundai Motorsport.

„Participarea la cele doua curse din acest final de sezon al campionatului TCR International Series este foarte importanta pentru Departamentul Clienti al Hyundai Motorsport. Aceste competitii ofera sansa echipei de a continua dezvoltarea masinii”, a mentionat Andrea Adamo, directorul Departamentului Clienti Hyundai Motorsport.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top