Hyundai Nexo, cel mai bun autovehicul din categoria sa la testele Euro NCAP din anul 2018

  • Modelul Hyundai a castigat titlul „Best in class” („Cel mai bun din clasa”) in categoria „Off-road de mari dimensiuni”; 
  • Nexo este primul autovehicul electric fuel cell care obtine calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP.

Organizatia independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule - Euro NCAP - a dezvaluit cele mai sigure masini, dintre cele 23 testate, din anul 2018. Nexo a fost desemnat „Best in class” („Cel mai bun din clasa”) in categoria „Off-road de clasa mare”. Modelul Hyundai a inregistrat rezultate remarcabile in toate cele patru categorii, devenind astfel primul autovehicul electric fuel cell care primeste nota maxima de cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP.

Pentru noi este o onoare sa primim acest premiu. Distinctia evidentiaza faptul ca Nexo nu este doar cel mai sigur autovehicul electric fuel cell, ci si unul dintre cele mai sigure SUV-uri”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepresedinte Marketing si Produs al companiei Hyundai Motor Europa.

Nexo ofera cele mai recente tehnologii active de siguranta, contribuind la reducerea semnificativa a riscului de coliziuni, precum si la cresterea confortului la bordul autovehiculului. Dintre acestea, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) a fost riguros testat in cadrul Euro NCAP. Acesta este un sistem avansat de siguranta activa care alerteaza conducatorul auto in caz de urgenta si franeaza autonom, daca este necesar. Cu ajutorul senzorilor radar si al camerei frontale, sistemul de asistenta la coliziune frontala cu detectare pietoni avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila.

Sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare a contribuit, de asemenea, la rezultatul obtinut. Impreuna cu sistemul de mentinere a benzii, care ajusteaza automat directia pentru ca autovehiculul sa ramana pe mijlocul caii de rulare la viteze cuprinse intre 0 si 150 km/ h, conducatorii auto vor putea parcurge cu usurinta distante lungi, in conditii de siguranta sporita.

Printre modelele care au obtinut recent calificativul maxim de cinci stele in cadrul programului de evaluare se numara: i30, Ioniq, Kona, Tucson si Santa Fe.


Top