Hyundai dezvolta autovehicule autonome de nivel 4

  • Parteneriatul Hyundai – Aurora are ca obiectiv implementarea de vehicule autonome rapide si sigure
  • Primul model testat va fi Hyundai fuel-cell

Hyundai si Aurora, lider pe piata tehnologiei de vehicule autonome, au incheiat un parteneriat strategic pentru a lansa, pana in anul 2021, modele cu sisteme de conducere autonoma.

„Stim ca viitorul apartine transportului autonom, iar tehnologia trebuie sa fie testata in trafic real pentru a accelera implementarea intr-un mod sigur”, a declarat Dr. Woong Chul Yang, vicepresedinte Hyundai Motor.

Hyundai si Aurora impartasesc aceeasi viziune, de imbunatatire a sigurantei si mobilitatii. Aceasta asociere se va concentra pe dezvoltarea continua hardware si software pentru conducerea autonoma, precum si pe serviciile de date necesare pentru nivelul 4 de autonomie, care, conform organizatiei SAE (Society of Automotive Engineers International), nu necesita interventia conducatorului auto in timpul mersului.

„Suntem incantati pentru ca vom face disponibile beneficiile conducerii autonome la nivel global”, a declarat Chris Urmson, Aurora CEO. „Acest parteneriat combina punctele forte Hyundai in proiectarea si fabricarea autovehiculelor, cu expertiza Aurora in tehnologiile condusului autonom.”

Hyundai a inceput testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice din SUA in 2015, iar anul trecut, la Targul International de Electronice (CES) 2017, a fost prezentat publicului noul IONIQ autonom.

Noua generatie Hyundai fuel cell va debuta oficial la CES 2018. Sistemul de propulsie cu celula de combustibil va oferi o platforma ideala pentru implementarea tehnologiei autonome, oferind o sursa de energie electrica stabila si puternica atat pentru propulsie, cat si pentru alimentarea tuturor echipamentelor electronice.


Top