Thierry Neuville este lider dupa prima zi din Raliul Portugaliei

  • Hyundai Motorsport se afla pe prima pozitie, dupa ziua de vineri, in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
  • Thierry Neuville are un avans de 17,7 secunde fata de Elfyn Evans, iar Dani Sordo ocupa pozitia a treia in ierarhia generala, dupa o zi dificila pe macadamul din Portugalia.

La finalul primei zile, Hyundai Motorsport se afla pe locul intai in Raliul Portugaliei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dupa super speciala de joi, vineri au fost programate opt probe, inclusiv cele doua super speciale de pe strazile din Porto.

Thierry Neuville a castigat patru probe speciale si a incheiat cu un avans de 17,7 secunde fata de Elfyn Evans (M-Sport Ford). Dani Sordo a fost lider in prima parte a zilei, castigand speciala a patra, dar a incheiat pe pozitia a treia.

Paddon, revenit in echipa dupa etapa din Suedia, a castigat PS2 si a fost lider in prima parte a raliului, dar in final a fost nevoit sa abandoneze.

Dupa o zi buna, in care a si castigat patru probe speciale, Thierry Neuville este lider cu un avans de 17,7 secunde fata de urmatorul clasat.

„Sunt multumit de evolutia mea de pana acum. Am imbunatatit masina de la o proba la alta si am reusit sa incheiem ziua fara probleme. Probele au fost foarte dure, dar m-am simtit bine si am mers cat de tare s-a putut. Chiar daca suntem lideri trebuie sa ramanem concentrati pana la final pentru ca aici se poate intampla orice”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo s-a impus pe PS4, spaniolul a terminat ziua pe locul al treilea, obiectivul fiind de a incheia etapa pe podium.

„A fost o zi dificila. Raliul inca nu s-a terminat si au fost foarte multe incidente pana acum. Am inceput ziua ceva mai prudent si totusi am reusit sa castigam o proba speciala. Specialele au fost mai dure decat ne-am asteptat. Am avut doua evolutii bune in super specialele de final si sunt optimist pentru zilele care urmeaza”, a mentionat Dani Sordo.

Andreas Mikkelsen a avut un parcurs bun, insa a fost nevoit sa abandoneze. Norvegianul va continua raliul sambata conform regulamentului Rally2.

„A fost o zi cu o parte buna si cu una rea. Dimineata totul a decurs normal si m-am simtit din ce in ce mai bine cu fiecare proba. Apoi au aparut problemele. Sunt dezamagit pentru ca puteam obtine un rezultat bun aici. Vom lua startul in Rally2 si vom incerca sa acumulam cat mai multe informatii care sa ne ajute in etapele viitoare”, a adaugatAndreas Mikkelsen.

Hayden Paddon a avut un debut bun si a fost lider in prima parte a zilei, dar a fost nevoit sa abandoneze.

Cu sase probe speciale castigate, modelul Hyundai i20 Coupe WRC si-a demonstrat potentialul si pe macadamul din Portugalia.

„A fost o zi imprevizibila, marcata de incidente. Ma bucur ca Hayden este bine dupa acest accident si suntem in permanent contact cu echipa medicala pentru ultimele actualizari ale starii sale. Andreas a avut doua probleme tehnice care l-au eliminat din lupta pentru un loc pe podium. In schimb, Thierry si Dani au avut o zi buna si se afla pe locurile intai, respectiv al treilea, in clasament. Asa cum am observat, nimic nu este sigur in Portugalia si trebuie sa abordam totul pas cu pas ”a declaratMichel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Portugaliei 2018 (dupa prima zi):

1.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         1:37:30,7
2.E. Evans               D. BarrittFord Fiesta WRC               +17,7
3.D. SordoC. del BarrioHyundai i20 Coupe WRC         +24,3
4.T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC               +34,4
5.E. Lappi                J. Ferm  Toyota Yaris WRC+45,8
6.M. ØstbergT. EriksenCitroën C3 WRC+48,3
7.K. MeekeP. Nagle               Citroën C3 WRC+1:18,7
8.C. Breen                S. Martin               Citroën C3 WRC+2:27,3

Top