Hyundai Motorsport concureaza pentru victorie in Raliul Turciei

  • Thierry Neuville este lider, in timp ce Andreas Mikkelsen ocupa pozitia a treia; ambii piloti au castigat cate doua probe speciale pana acum;
  • Hayden Paddon se afla pe locul al saselea pe macadamul dur din Turcia.

Thierry Neuville este lider dupa prima zi a raliului, Andreas Mikkelsen, colegul sau de echipa, se afla pe locul al treilea, iar Hayden Paddon pe cel de-al saselea.

Neuville si Nicolas Gilsoul, care au semnat deja prelungirea contractului cu Hyundai Motorsport pentru o perioada de trei ani, au castigat doua probe speciale vineri, iar Mikkelsen si Anders Jæger alte doua probe - super speciala de joi si PS4 de vineri.

Vineri au fost parcursi 144,84 km de proba speciala, aceasta fiind cea mai lunga zi a raliului, diferenta intre pilotii din top trei fiind de doar 2,6 secunde.

„Lupta pentru prima pozitie este foarte stransa, aspect care ne motiveaza fantastic. Trebuie sa fim prudenti pentru ca este o lupta intensa”, a declarat Neuville.

Andreas Mikkelsen a fost primul lider al raliului si a castigat doua probe speciale pana acum. Norvegianul a incheiat ziua de vineri pe locul al treilea.

„Sunt incantat de modul in care a decurs ziua pentru noi. Am fost lideri timp de trei probe speciale si avem motive sa fim foarte optimisti pentru urmatoarele doua zile”, a mentionat Mikkelsen.

Hayden Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au revenit in cockpitul modelului Hyundai i20 Coupe WRC, dupa etapa din Finlanda.

„A fost o zi dificila. Ne-am confruntat cu unele dintre cele mai dure probe desfasurate pana acum, dar suntem in continuare in lupta pentru un loc in top cinci”, a adaugat Paddon.

Pentru Hyundai Motorsport aceasta este prima prezenta in Raliul Turciei, o etapa care a revenit de anul acesta in calendarul competitional.

„A fost o zi plina. A fost un test pentru masinile noastre si sunt incantat ca modelul i20 Coupe WRC a rezistat. Competitia a decurs bine pentru noi, dar trebuie sa ramanem concentrati pana la final”a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Turciei 2018 (dupa prima zi):

1.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC         1:52:28,2
2.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+0,3
3.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC         +2,6
4.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+16,3
5.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+31,9
6.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC         +35,1
7.E. LappiJ. Ferm  Toyota Yaris WRC+36,8
8.C. Breen                S. Martin               Citroën C3 WRC+50,1
9.T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta WRC           +1:02,9

Top