Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Turciei cu doua echipaje pe podium

·        Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje pe podium in Raliul Turciei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

·        Thierry Neuville a ocupat locul secund si a obtinut punctajul maxim in Power Stage, iar Sébastien Loeb s-a clasat pe cea de-a treia pozitie, acesta fiind primul sau podium, dupa victoria din Chile in anul 2019;

·        Ott Tänak a castigat patru puncte in Power Stage, iar echipa isi pastreaza cea de-a doua pozitie in clasamentul constructorilor.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Turciei cu doua echipaje pe podium.

Dupa primele doua zile din Raliul Turciei, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, erau lideri in clasamentul general, cu un avans de 33 de secunde, insa au fost nevoiti sa se opreasca pe prima proba de duminica, cea mai lunga a raliului, pentru a remedia o defectiune. Ulterior, echipajul belgian a castigat doua dintre cele trei probe ramase in program si a incheiat Raliul Turciei pe locul secund, acumuland cinci puncte suplimentare in Power Stage.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 WRC) au castigat in total sapte probe speciale in Raliul Turciei, acesta fiind si primul lor podium dupa Raliul Monte-Carlo.

“Este un sentiment minunat sa ma aflu din nou pe podium. Am avut un parcurs bun si masina a fost foarte rapida pe aceste speciale. Desi am intampinat probleme, este important ca ne-am clasat pe locul secund si am obtinut maximum de puncte in Power Stage. Chiar daca nu am castigat, am valorificat oportunitatile pe care le-am avut. As vrea sa multumesc intregii echipe pentru efortul depus aici. Vom lupta pana la final pentru fiecare punct”, a declarat Thierry Neuville.

Sébastien Loeb si Daniel Elena, copilotul sau, au incheiat etapa din Turcia pe locul al treilea. In plus, Loeb a acumulat un punct suplimentar pentru clasarea pe pozitia a cincea in Power Stage. Pentru cei doi (#9 Hyundai i20 WRC), acesta a fost primul podium dupa victoria din Chile in anul 2019, respectiv al doilea pentru echipa Hyundai Motorsport.

A fost o ultima zi extrem de dificila. Am pierdut foarte mult timp, insa am reusit sa recuperam pe urmatoarele probe. Ma bucur pentru ca am reusit sa ne clasam pe podium”, a mentionat Sébastien Loeb.

Dupa abandonul de sambata dimineata, Ott Tänak si Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 WRC) au revenit in competitie pe ultimele speciale de duminica si au obtinut patru puncte suplimentare pentru locul secund din Power Stage.

A fost un raliu plin de provocari pentru noi si, din pacate, am fost nevoiti sa abandonam sambata. Obiectivul nostru a fost de a acumula cat mai multe puncte in Power Stage, a mentionat Ott Tänak.

A fost cea de-a 15-a victorie pentru Hyundai Motorsport in Turcia, cu doua echipaje pe podium. Dupa aceasta etapa, echipa ocupa pozitia a doua in clasamentul constructorilor. Tänak se afla pe locul al treilea in clasamentul pilotilor (70 de puncte), iar Neuville pe cel de-al cincilea (65 de puncte).

A fost un raliu dur, dar ne bucuram pentru ca avem doua echipaje pe podium. Le multumesc, de asemenea, tuturor pentru rezultatele obtinute”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Urmatoarea etapa, penultima din calendarul modificat pentru 2020, se va desfasura in Sardinia intre 8 si 11 octombrie. Hyundai Motorsport a obtinut trei victorii pe probele de macadam din Raliul Sardiniei - in 2016, 2018 si 2019.

Rezultate Raliul Turciei 2020: 

1          E. Evans           S. Martin                       Toyota Yaris WRC                    2:43:02.7

2          T. Neuville       N. Gilsoul                    Hyundai i20 WRC                    +35.2

3          S. Loeb            D. Elena                       Hyundai i20 WRC                    +59.4

4          K. Rovanperä    J. Halttunen                 Toyota Yaris WRC                    +2:35.9

5          G. Greensmith  E. Edmondson              Ford Fiesta WRC                     +4:08.3

6          E. Lappi             J. Ferm                         Ford Fiesta WRC                     +5:36.2

7          K. Kajetanowicz M. Szczepaniak             Škoda Fabia R5                      +12:35.5

8          P. Tidemand      P. Barth                           Škoda Fabia R5                       +12:59.7

9          A. Fourmaux     R. Jamoul                        Ford Fiesta R5                         +14:42.6

10        M. Bulacia        M. Der Ohannesian          Citroën C3 R5                          +14:46.4

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 5-a):

1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team             174 puncte

2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team          165 p

3          M-Sport Ford World Rally Team                          101 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a 5-a):

1          E. Evans           97 puncte

2          S. Ogier            79 p

3          O. Tänak          70 p

4          K. Rovanperä    70 p

5          T. Neuville       65 p

6          E. Lappi           38 p

7          T. Suninen        34 p

8          C. Breen          25 p

9          S.Loeb             24 p

10        G. Greensmith  16 p


Top