Hyundai Motorsport a obtinut doua victorii in Raliul Estoniei

• Hyundai Motorsport a obtinut doua victorii in Raliul Estoniei, cea de-a patra etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
• Echipajul estonian - Ott Tänak si Martin Järveoja - a obtinut prima victorie pentru Hyundai Motorsport;
• Craig Breen si Paul Nagle au incheiat pe locul secund - cel mai bun rezultat al lor din Campionatul Mondial de Raliuri.

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a doua victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Ott Tänak si Craig Breen au incheiat Raliul Estoniei pe primele doua pozitii. Etapa din acest sfarsit de saptamana a fost cea de-a patra din sezonul 2020, calendarul WRC fiind adaptat contextului social actual, cu doar sapte etape in total.

Ott Tänak si Martin Järveoja au avut un parcurs foarte bun pe teren propriu si au castigat prima cursa pentru Hyundai Motorsport. Echipajul estonian a incheiat cu un avans de 22,2 secunde fata de colegii de echipa - Craig Breen si Paul Nagle. Dupa ocuparea locului secund in raliurile desfasurate in Suedia si Mexic, pentru Tänak acesta este cel de-al treilea podium consecutiv obtinut in acest sezon.

In urma victoriei din Raliul Estoniei, a 16-a din istoria echipei Hyundai Motorsport, Tänak a urcat pe locul al treilea in clasamentul general al pilotilor, cu un total de 66 de puncte.

“Sunt fericit ca am reusit sa castig primul raliu cu Hyundai Motorsport. Inseamna mult pentru mine, mai ales ca aceasta a fost cursa mea de casa. Stiam ca voi castiga prima etapa din campionatul desfasurat in Estonia alaturi de noua echipa. A fost un moment foarte important si nu-mi puteam permite nici cea mai mica greseala. Din fericire totul a functionat perfect si efortul depus in ultimele luni a dat acum rezultate. Sunt mandru ca am castigat acest raliu si trebuie sa continuam in acelasi ritm, pentru a ne atinge obiectivele propuse”, a declarat Ott Tänak.

Pentru Craig Breen si Paul Nagle locul secund obtinut in Raliul Estoniei reprezinta cel mai bun rezultat al lor din WRC si primul podium la volanul modelului Hyundai i20 WRC.

“A fost un sfarsit de saptamana incredibil. Sunt incantat ca am obtinut acest rezultat. Totul a functionat din primul moment si m-am simtit excelent la volan. Paul a avut un parcurs foarte bun si as vrea sa le multumesc tuturor celor care au facut posibil acest rezultat. Parca sunt la inceput de cariera, iar acest rezultat ma face sa imi doresc si mai mult”, a mentionat Craig Breen.

Dupa abandonul de sambata, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, au revenit pentru a acumula cat mai multe puncte in Power Stage, dar au fost nevoiti sa abandoneze din nou, de data aceasta din cauza unei probleme mecanice.

Avand in vedere contextul social actual, Campionatul Mondial de Raliuri a luat o pauza timp de sase luni, iar Raliul Estoniei a fost cea de-a patra etapa dintre cele sapte incluse in calendarul adaptat pentru acest an. Dupa acest sfarsit de saptamana, echipa Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 132 de puncte.

“Am trecut printr-o perioada dificila, dupa etapa din Mexic. Acum sarbatorim cu o dubla victorie in Estonia si este un sentiment incredibil. Am muncit mult in aceasta perioada si am incercat sa obtinem performante sporite. Stiu cat de greu a fost sa ramanem motivati intr-o perioada plina de incertitudini si ma bucur ca Ott si Martin au obtinut prima victorie cu noi, chiar in Estonia. Craig si Paul si-au demonstrat potentialul si au contribuit la succesul obtinut. Imi pare rau pentru Thierry si Nicolas, dar sunt sigur ca vor avea o evolutie mai buna in urmatoarea etapa. Acest rezultat este pentru intreaga echipa si familiile lor, pentru toate sacrificiile pe care le-au facut in aceasta perioada”, a mentonat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Raliul Turciei, cea de-a cincea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 18 – 20 septembrie pe specialele de macadam din regiunea Marmara.

Rezultate Raliul Estoniei 2020:

1          O. Tänak          M. Järveoja      Hyundai i20 WRC                    1:59:53.6

2          C. Breen          P. Nagle             Hyundai i20 WRC                    +22.2

3          S. Ogier           J. Ingrassia         Toyota Yaris WRC                    +26.9

4          E. Evans          S. Martin             Toyota Yaris WRC                    +41.9

5          K. Rovanperä    J. Halttunen       Toyota Yaris WRC                    +1:18.7

6          T. Suninen        J. Lehtinen          Ford Fiesta WRC                     +2:39.6

7          E. Lappi            J. Ferm               Ford Fiesta WRC                      +2:52.0

8          G. Greensmith  E. Edmondson   Ford Fiesta WRC                       +4:53.8

9          O. Solberg        A. Johnston        Volkswagen Polo R5                  +7:38.6

10        M. Østberg       T. Eriksen           Citroën C3 R5                             +8:17.3

Clasament general constructori - Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa a patra etapa):

1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           137 puncte

2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team         132 p

3          M-Sport Ford World Rally Team                          83 p

Clasament general piloti - Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa a patra etapa):

1          S. Ogier             79 puncte

2          E. Evans           70 p

3          O. Tänak          66 p

4          K. Rovanperä    55 p

5          T. Neuville       42 p

6          T. Suninen        34 p

7          E. Lappi           30 p

8          C. Breen          25 p

9          S.Loeb             8 p

10        T. Katsuta         8 p


Top