Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Estoniei cu doua echipaje pe podium

• Craig Breen si Paul Nagle s-au clasat pe locul secund, obtinand astfel cea mai buna performanta pentru echipa, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat etapa pe pozitia a treia;

• Ott Tänak si Martin Järveoja au revenit in competitie dupa problemele de vineri si au castigat 11 probe speciale si maximum de puncte in Power Stage.

Pilotii Hyundai Motorsport - Craig Breen si Thierry Neuville - au incheiat pe podium Raliul Estoniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Craig Breen si Paul Nagle, copilotul sau, au ocupat locul secund, obtinand astfel cea mai buna performanta pentru echipa, iar Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, s-au clasat pe locul al treilea, aceasta fiind cel de-al cincilea podium pentru belgieni in 2021.

Sunt multumit de modul in care a decurs acest raliu pentru noi si de rezultatul obtinut. Am avut un ritm bun pe toate probele si, chiar daca nu am reusit sa castigam, am putut sa ne consolidam pozitia a doua si sa ne clasam pe podium. Cu siguranta, daca vom participa in cadrul mai multor etape vom putea sa ne imbunatatim performantele”, a declarat Craig Breen

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat patru probe speciale, demonstrand inca o data potentialul modelului Hyundai i20 WRC. Echipajul belgian s-a clasat pe locul al treilea. In plus, Neuville a acumulat patru puncte in Power Stage si a ajuns la un total de 96 de puncte in clasamentul general al pilotilor. 

A fost un raliu lung, cu 24 de probe speciale, in care ne-am confruntat cu diverse probleme. Hyundai Motorsport a avut doua echipaje pe podium si asta ne ofera incredere pentru urmatoarea etapa, care se va desfasura la mine acasa, in Belgia. Abia astept sa concuram in fata propriilor suporteri si sper sa acumulam cat mai multe puncte”, a mentionat Thierry Neuville. 

Ott Tänak si Martin Järveoja au pierdut sansa de a castiga cursa de casa, dupa ce au fost nevoiti sa abandoneze pe PS4. Echipajul estonian a revenit in raliu pentru ultimele doua zile, castigand 11 probe speciale si obtinand maximum de puncte in Power Stage, ultima proba a raliului.

Mi-am dorit foarte mult sa inchei raliul acesta, chiar daca am abandonat vineri. Am reusit sa demonstram potentialul modelului Hyundai i20 WRC, castigand 11 probe si cinci puncte suplimentare in Power Stage. Am acumulat informatii importante si m-am simtit bine sa evoluez pe teren propriu. Nu renuntam la lupta si ne pregatim pentru urmatoarele provocari”, a declarat Ott Tänak.

Echipajele Hyundai Motorsport au castigat in total 18 probe speciale, iar Tänak si Neuville s-au clasat pe primele doua locuri in Power Stage. Dupa etapa a saptea, echipa Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul general al constructorilor cu un total de 256 de puncte.

Este clar ca trebuie sa mai imbunatatim unele lucruri si vreau sa-i felicit pe Craig si pe Paul pentru rezultatul lor. Din cauza unei probleme electrice, Thierry a pierdut timp, dar a demonstrat din nou ca este un luptator. Ott a dovedit inca o data care este potentialul nostru si sper ca in Belgia sa obtinem un rezultat mai bun”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Ypres Rally Belgium, se va desfasura in perioada 13 – 15 august.

Rezultate Raliul Estoniei 2021:

1 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC 2:51:29.1
2 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 WRC +59.9
3 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 WRC +1:12.4
4 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +1:24.0
5 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +2:07.1
6 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +7:07.3
7 P.L Loubet F. Haut-Labourdette Hyundai i20 WRC +8:48.3
8 A. Lukyanuk Y. Fedorov Škoda Fabia Evo +10:16.1
9 A. Mikkelsen O. Fløene Škoda Fabia Evo +10:29.9
10 M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 R5 +10:46.6

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a saptea):

1 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 315 puncte
2 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 256 p
3 M-Sport Ford World Rally Team 125 p
4 Hyundai 2C Competition 36 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a saptea):

1 S. Ogier 148 puncte
2 E. Evans 111 p
3 T. Neuville 96 p
4 K. Rovanperä 82 p
5 O. Tänak 74 p
6 T. Katsuta 66 p
7 C. Breen 42 p
8 G. Greensmith 34 p
9 D. Sordo 31 p
10 A. Fourmaux 30 p
11 T. Suninen 17 p

Top