Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Safari

• Ott Tänak s-a clasat pe locul al treilea - primul sau podium dupa Raliul Arctic din Finlanda, obtinand maximum de puncte in Power Stage, ultima speciala a raliului

Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Safari. Pentru Ott Tänak si Martin Järveoja acesta a fost primul podium dupa cel obtinut in luna februarie in Raliul Arctic din Finlanda. In plus, echipajul estonian a fost cel mai rapid pe Power Stage, ultima speciala a raliului, obtinand inca cinci puncte suplimentare.

Este important ca am incheiat din nou pe podium si ca am obtinut maximum de puncte in Power Stage. Au fost trei zile solicitante, o adevarata provocare pentru noi. Din pacate, Thierry a pierdut sansa unei victorii, dar sper sa fie mult mai bine in Estonia, cursa mea de casa”, a declarat Ott Tänak

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au inceput ultima zi a raliului din postura de lideri, cu un avans de 57,4 secunde, dar s-au oprit dupa PS14, in urma unei defectiuni a suspensiei. Cu 77 de puncte acumulate pana acum, Thierry Neuville ramane cel mai bine clasat pilot al echipei in ierarhia generala. 

Trecem prin momente dificile si acesta a fost cel de-al treila raliu in care abandonam din postura de lideri. A fost greu, dar am avut un ritm foarte bun pe majoritatea probelor. Sunt foarte motivat sa continui lupta. Sunt sigur ca vom identifica cele mai constructive solutii pentru a reveni mai puternici”, a mentionat Thierry Neuville

Dani Sordo si Borja Rozada au abandonat vineri, dar au revenit in raliu conform regulamentului. Echipajul spaniol a reusit sa acumuleze un punct in final.

Vom analiza tot ceea ce nu a functionat bine si sunt sigur ca putem depasi aceste momente. Ne consolam cu gandul ca Thierry si Ott se vor putea clasa pe podium”, a declarat Dani Sordo. 

Dupa primele sase etape din calendarul mondial, Hyundai Motorsport se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 214 puncte. 

Etapa a saptea din WRC se va desfasura in perioada 15 - 18 iulie, pe specialele de macadam din Estonia. Ott Tänak s-a impus anul trecut in etapa de casa, iar Craig Breen s-a clasat pe locul secund. In Raliul Estoniei, cele trei modele i20 WRC vor fi pilotate de catre Ott Tänak, Thierry Neuville si Craig Breen. 

Rezultate Raliul Safari Kenya 2021:

1 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC 3:18:11.3
2 T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +21.8
3 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 WRC +1:09.5
4 G. Greensmith C. Patterson Ford Fiesta WRC +1:44.7
5 A. Fourmaux R. Jamoul Ford Fiesta WRC +1:54.6
6 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +10:53.4
7 O. Rai D. Sturrock Volkswagen Polo GTI +29:26.4
8 K. Patel T. Khan Ford Fiesta R5 +33:30.4
9 C. Tundo T. Jessop Volkswagen Polo GTI +36:40.7
10 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +49:22.7

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a sasea):

1 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 273  puncte
2 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 214 p
3 M-Sport Ford World Rally Team 109 p
4 Hyundai 2C Competition 28 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a sasea):

1 S. Ogier 133 puncte
2 E. Evans 99 p
3 T. Neuville 77 p
4 O. Tänak 69 p
5 T. Katsuta 66 p
6 K. Rovanperä 56 p 
7 A. Fourmaux 32 p
8 G. Greensmith 32 p
9 D. Sordo 31 p
10 C. Breen 24 p

Top