Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au incheiat pe podium Raliul Sardiniei

• Thierry Neuville si Martin Wydaeghe, copilotul sau, s-au clasat pentru a patra oara pe podium in 2021 si au obtinut cinci puncte suplimentare pentru victoria din Power Stage;

• Ott Tänak si Dani Sordo au revenit dupa abandonul de sambata si au incheiat Power Stage, ultima speciala a raliului, in top cinci.

Raliul Sardiniei a debutat spectaculos pentru echipajele Hyundai Motorsport, insa doar Thierry Neuville s-a clasat pe podium in etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Thierry Neuville si Martin Wydaeghe, copilotul sau, s-au clasat pe pozitia a treia, acesta fiind cel de-al patrulea podium din acest sezon si cel de-al zecelea pentru Hyundai Motorsport in Sardinia.

Thierry Neuville a reusit sa castige si Power Stage, ultima speciala a raliului, ceea ce i-a adus un bonus suplimentar de cinci puncte. Cu cele 20 de puncte obtinute in Sardinia, Neuville ocupa locul al treilea la general in clasamentul pilotilor. 

As vrea sa le multumesc tuturor celor din echipa si imi pare rau ca nu-i pot rasplati cu un rezultat mai bun. Cu siguranta vor veni si momente mai satisfacatoare pentru noi”, a declarat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Borja Rozada, copilotul sau, au avut un debut reusit si au ocupat pozitia a doua in clasamentul general, in momentul abandonului de sambata. Echipajul spaniol a revenit pe probele de duminica si a castigat un punct suplimentar pentru performanta din Power Stage.  

Singurul aspect pozitiv este ca am acumulat cateva puncte in clasamentul constructorilor. Am avut un ritm bun pe probe si asta confirma potentialul masinii, dar sunt dezamagit ca nu am putut repeta performantele editiilor anterioare din Sardinia”, a mentionat Dani Sordo

Ott Tänak si Martin Järveoja au fost lideri si au avut un avans de peste 40 de secunde, in momentul abandonului de sambata. Echipajul estonian a revenit duminica in cursa si a castigat patru puncte suplimentare pentru performanta din Power Stage.

Stim unde am gresit sambata si, din pacate, ziua nu s-a incheiat asa cum ne doream. Le multumesc celor din echipa pentru ca am avut masina pregatita duminica dimineata si am putut obtine cateva puncte. Sunt sigur ca ne vom lua revansa in etapele urmatoare”, a declarat Ott Tänak.

Cu punctele acumulate in Sardinia de catre cele trei echipaje, Hyundai Motorsport ocupa pozitia a doua in clasamentul constructorilor. 

As vrea sa le multumesc lui Thierry si lui Ott pentru cuvinte. Acestea reflecta spiritul echipei si demonstreaza ca toti suntem orientati in aceeasi directie. Nu suntem multumiti cu acest rezultat, dar stim ca putem recupera. Vom depune mai mult efort pe viitor”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.    

Raliul Safari, una dintre cele mai asteptate etape din calendar, se va desfasura peste trei saptamani, in perioada 24 – 27 iunie.  

Rezultate Raliul Sardiniei 2021:

1 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC 3:19:26.4
2 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +46.0
3 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 WRC +1:05.2
4 T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +6:11.2
5 J. Huttunen M. Lukka Hyundai i20 WRC +9:31.7
6 M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 R5 +9:39.2
7 Y. Rossel A. Coria Citroën C3 R5 +10:37.7
8 P. López D. Vallejo Škoda Fabia Evo +11:03.7
9 J. Solans R. Sanjuan Citroën C3 R5 +11:26.3
10 M. Bulacia M. Ohannesian Škoda Fabia Evo +11.34.6

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a cincea):

1 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 231 puncte
2 Hyundai Shell Mobis World Rally Team 182 p
3 M-Sport Ford World Rally Team 82 p
4 Hyundai 2C Competition  28 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) (dupa etapa a cincea):

1 S. Ogier 106 puncte
2 E. Evans 95 p
3 T. Neuville 77 p
4 O. Tänak 49 p
5 T. Katsuta 48 p
6 K. Rovanperä 44 p
7 D. Sordo 30 p
8 C. Breen 24 p
9 G. Greensmith 22 p
10 A. Fourmaux 20 p

Top