Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in ultima etapa din WRC 2021

• Dupa prima zi din Raliul Monza, Thierry Neuville s-a clasat pe podium;

• Dani Sordo ocupa pozitia a patra - la doar trei secunde in spatele colegului sau de echipa;

• Teemu Suninen, care concureaza in premiera pentru Hyundai Motorsport, se afla pe locul al optulea.

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi a Raliului Monza, ultima etapa a sezonului 2021 din Campionatul Mondial de Raliuri, cu Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe pozitia a treia. Echipajul belgian a castigat si o proba speciala, fiind in lupta pentru un loc pe podium pana la final. 

Sunt multumit de evolutia noastra din prima zi. Am atacat inca de dimineata si m-am simtit bine la volan. Este clar ca putem fi competitivi si vom vedea ce se va intampla pe probele de sambata si duminica”, a declarat Thierry Neuville.  

Dupa primele sapte probe speciale, Dani Sordo si Cándido Carrera, copilotul sau, ocupa locul al patrulea. Echipajul spaniol s-a impus pe ultima speciala a zilei, care a inclus si traseul legendar al circuitului de la Monza. 

Desi am intampinat probleme pe probele de dimineata, situatia s-a schimbat la cea de-a doua trecere. Probele de sambata si duminica vor fi si mai solicitante, dar suntem pregatiti sa atacam pana la final”, a mentionat Dani Sordo. 

In ultima etapa din acest sezon a luat startul pentru Hyundai Motorsport si echipajul Teemu Suninen si Mikko Markkula. Finlandezii au concurat pentru prima oara cu modelul Hyundai i20 WRC si au incheiat prima zi pe pozitia a opta.

A fost o zi plina de provocari. Pentru ca am avut o singura zi de teste, la inceput am mers foarte prudent, dar am crescut ritmul treptat, pe fiecare proba. Mi-ar placea sa castig o proba speciala si daca voi avea suficienta incredere in mine, pana duminica voi ataca. In acelasi timp, este important sa ajungem cu bine la sosire”, a declarat Teemu Suninen.

Sambata si duminica sunt programate inca noua probe speciale cu o lungime totala de aproximativ 150 de kilometri.

Desi a fost o zi dificila, cu probe diferite, trebuie sa intelegem cum sa imbunatatim masinile astfel incat sa incercam sa recuperam cat mai mult posibil. Mai sunt doua zile in care se poate intampla absolut orice”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei

Clasament Rally Monza (dupa prima zi):

1E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC1:04:05.2
2S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1.4
3T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 WRC+21.6
4D. SordoC. CarreraHyundai i20 WRC+24.6
5O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 WRC+50.6
6T. KatsutaA. JohnstonToyota Yaris WRC+1:05.5
7G. GreensmithJ. AnderssonFord Fiesta WRC +1:14.1
8T. SuninenM. MarkkulaHyundai i20 WRC+1:28.6
9K. RovanperäJ. HalttunenToyota Yaris WRC+1:57.3

Top