Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium, dupa prima zi din Raliul Croatiei

• Dupa primele opt probe speciale din Raliul Croatiei, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci;

• Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, ocupa pozitia a doua;

• Ott Tänak si Martin Järveoja au avut o evolutie constanta si sunt pe locul al treilea la general, iar Oliver Solberg si Elliott Edmondson au incheiat ziua de vineri pe locul al cincilea.

Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium dupa prima zi din Raliul Croatiei, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), iar cel de-al treilea echipaj ocupa pozitia a cincea. Ploaia a marcat prima zi a raliului, parcursul pe cele opt probe speciale fiind astfel ingreunat. Conditiile meteo au oferit un avantaj pilotilor care au ocupat primele locuri la start, nivelul de aderenta scazand dupa ce virajele au fost acoperite cu noroi.  

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au incheiat primele patru speciale de fiecare data in top trei, dar dupa speciala a patra au intampinat o problema. 

Thierry Neuville a continuat in acelasi ritm si a incheiat ziua pe locul secund, dupa ce a fost cel mai rapid pe ultima speciala de vineri.

A fost o zi plina de provocari. Ne-am confruntat cu o problema tehnica pe ultima speciala din bucla de dimineata si am fost nevoiti sa impingem masina pe o distanta de 800 de m. Nu a fost usor, dar nu puteam sa renuntam in acest punct. Nu ne-am asumat riscuri inutile si sunt multumit cu locul secund dupa aceasta zi dificila. Este important sa incheiem acest raliu si sa acumulam cat mai multe puncte pentru noi si pentru echipa. Este un sezon lung si trebuie sa profitam de fiecare oportunitate”, a declarat Thierry Neuville

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au avut un parcurs constant in prima zi din Croatia si dupa prima zi se afla pe pozitia a treia. Dupa un inceput de sezon dificil, Ott Tänak lupta pentru un loc pe podium pana la final. 

A fost o zi solicitanta cu vizibilitate redusa din cauza ploii si cu mult mai mult noroi pe asfalt decat ne asteptam. Speram sa fie un raliu pe asfalt clasic, dar suprafata a fost foarte alunecoasa. Am obtinut maximum posibil si ma bucur pentru ca am supravietuit dupa aceasta zi. Conditiile vor fi mai bune sambata si duminica, asa ca vom creste si noi ritmul, mai ales daca putem folosi slick-uri. Obiectivul nostru este sa obtinem un rezultat bun pentru echipa si sa acumulam cat mai multe informatii cu noua masina”, a mentionat Ott Tänak

Pentru Oliver Solberg si Elliott Edmondson, copilotul sau, aceasta este prima participare in Raliul Croatiei. Cei doi au incheiat ziua pe locul al cincilea la general.

A fost o zi interesanta pentru noi, in care am incercat sa crestem ritmul de la o proba la alta. Dictarea nu a functionat foarte bine pe probele de dimineata, pentru ca suprafata a fost mult mai alunecoasa decat ne asteptam, dar pe bucla de dupa amiaza am reusit sa ne imbunatatim timpii. A fost o zi in care am invatat multe, dar trebuie sa avem asteptari realiste. Este un raliu lung si trebuie sa ne adaptam rapid la ceea ce ne asteapta pe urmatoarele probe”, a declarat Oliver Solberg.

Sambata sunt programate opt probe speciale, cu o lungime totala de 117 km, iar duminica sunt programate ultimele patru probe, cu o lungime de 55 km. 

A fost o zi buna pentru noi. Thierry a castigat ultima speciala si avem doua echipaje pe podium. Thierry si Martijn au avut un ritm foarte bun de dimineata, dar din cauza problemei la alternator au fost nevoiti sa impinga o masina de 1,4 t timp de sase minute. Chiar daca au fost epuizati, nu au renuntat si asta ii mentine in lupta pentru un loc pe podium. Ott s-a descurcat excelent in aceste condiditii dificile, iar Oliver a avut o evolutie constanta la prima sa participare in acest raliu. Raliul inca nu s-a incheiat si obiectivul nostru este sa obtinem un rezultat cat mai bun posibil”, a adaugat si Julien Moncet, directorul echipei

Clasament Raliul Croatiei 2022 (dupa prima zi):

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally11:15:35.5
2T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+1:04.0
3O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+1:23.3
4C. BreenP. NagleFord Puma Rally1+1:35.2
5O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 N Rally1+2:38.5
6E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+2:49.1
7T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+3:28.0

Top