Hyundai Motorsport - debut dificil in Raliul Safari

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Safari cu toate cele trei echipaje in puncte si se afla in lupta pentru locurile de pe podium. Etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) a debutat joi seara cu super speciala Kasarani (4,84 km lungime), iar vineri au fost programate alte sase probe speciale, cu o lungime de 124,20 km. 

Probele de vineri au fost extrem de dure, iar la finalul zilei, Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat pe locul al patrulea. 

Am intampinat multe provocari mai degraba cu natura decat cu adversarii nostri. A fost o zi in care ne-am luptat pur si simplu pentru supravietuire. Cel mai important este insa ca putem continua raliul de pe o pozitie buna”, a declarat Ott Tänak.

Desi, pentru Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe nu a fost o zi usoara, echipajul belgian a reusit sa recupereze insa in partea a doua a zilei si sa ocupe pozitia a cincea in clasamentul general. 

A fost o prima zi foarte solicitanta. Din cauza obturarii filtrului de aer am pierdut peste un minut si aceasta nu a fost singura problema. Am reusit insa sa recuperam, iar acum suntem la mai putin de un minut de echipajul aflat pe prima pozitie. Vom face cateva modificari in parcul de service, dar trebuie sa tinem cont ca sambata este ziua cea mai dura din program si trebuie sa avem o abordare inteligenta”, a mentionat Thierry Neuville

Oliver Solberg/ Elliott Edmondson se afla pe pozitia a saptea in ierarhia generala. 

Ma bucur pentru ca am ajuns cu masina intreaga in parcul de service, dupa o zi incredibil de dificila. Mai sunt doua zile, iar aici chiar se poate intampla orice”, a declarat Oliver Solberg

Sambata este cea mai lunga zi a raliului, cele sase probe speciale avand o lungime de peste 150 de kilometri. Duminica sunt programate alte sase probe speciale cu o lungime de 82,70 km. 

Nu a fost cel mai bun debut pentru noi, toate cele trei echipaje intampinand probleme in prima zi. Ott s-a confruntat cuu o problema la schimbatorul de viteze, Thierry a pierdut timp din cauza obturarii filtrului de aer, iar Oliver nu s-a simtit confortabil la volan. Stiam ca este un raliu dificil, dar inca suntem in lupta si cu siguranta ne putem clasa pe podium”, a adaugat Julien Moncet, directorul echipei

Clasament Raliul Safari 2022 (dupa ziua de vineri):

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally11:20:58.1
2T. KatsutaA. JohnstonToyota GR Yaris Rally1+14.6
3E. EvansS. MartinToyota GR Yaris Rally1+22.4
4O. TänakM. JärveojaHyundai i20 N Rally1+25.3
5T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1+57.5
6S. OgierB. VeillasToyota GR Yaris Rally1+2:08.2
7O. SolbergE. EdmondsonHyundai i20 N Rally1+4:27.1

Top