Hyundai Motorsport a avut un inceput promitator in Raliul Portugaliei

  • Echipa Hyundai Motorsport a inceput Raliul Portugaliei cu toate cele trei echipaje in top 10
  • Dani Sordo a castigat speciala a doua (Ponte de Lima 1), pilotul spaniol incheind ziua de vineri pe locul al cincilea
 
Cele trei echipaje Hyundai Motorsport au avut un debut fara probleme majore in Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2015 (WRC), cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC clasate in top zece.
 

Dupa super speciala de joi seara, desfasurata pe circuitul de rallycross Lousada, pilotii aveau de parcurs trei probe speciale, de cate doua ori, insa cea de-a doua trecere pe speciala Ponte de Lima (PS5) a fost anulata din cauza unui incediu.

 
Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) a incheiat ziua pe locul al cincilea, fiind cel mai bine clasat pilot al echipei Hyundai Shell World Rally.
 

„Sunt multumit de pozitia a cincea la general. Am inceput ziua cu o victorie de proba speciala, iar timpii pe probe au fost buni”, a declarat Dani Sordo.

 
Neozeelandezul Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) a incheiat ultima proba din prima parte a zilei cu cel de-al doilea timp (PS4 - Viana do Castelo – 18,73 km).
 

„Este un raliu complet nou pentru toata lumea si am avut o evolutie multumitoare. Mai sunt lucruri pe care le putem imbunatati si vom face acest lucru pe probele speciale de sambata”, a mentionat Hayden Paddon.

 

Comparativ cu ceilalti piloti, Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut o strategie diferita din punct de vedere al alegerii pneurilor, motiv pentru care a pierdut timp pe bucla de dimineata.

 

„Inceputul nu a fost unul foarte bun si am pierdut timp. Vom discuta cu inginerii nostri si ne vom schimba strategia”, a adaugat Thierry Neuville.

 
Sambata sunt programate sase probe speciale, inclusiv speciala Fridão, cea mai lunga a raliului, cu o lungime de 37,67 km.
 

„Analiza dupa prima zi este una pozitiva, tinand cont ca este un raliu complet nou pentru noi. Avem trei masini in top zece dupa prima zi si sunt multumit cu acest inceput in Raliul Portugaliei”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 
Sambata, in a doua zi a Raliului Portugaliei, sunt programate trei probe speciale care vor fi parcurse de doua ori: Baião (18,57 km), Fridão (37,67 km) si Marão (26,46 km).
 
Rezultate Raliul Portugaliei dupa prima zi:

1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 1:07:19.4

2. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +11.1

3. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +16.0

4. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +17.8

5. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +21.8

6. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +25.9

7. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +31.3

8. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +40.0

9. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:08.0

10. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +1:29.1

 
Pentru informatii suplimentare, contactati:
Corina Pintilie
Marketing & Communication Manager
corina.pintilie@tiriacauto.ro
 
 
Despre Hyundai
Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 8 modele Hyundai atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.
Top