Hyundai Motorsport ramane in lupta pentru un loc pe podium in Raliul Portugaliei

  • Dani Sordo a incheiat ziua de sambata pe locul al patrulea la general, la 30 de secunde de un loc pe podium
  • Kevin Abbring a revenit conform regulamentului Rally 2, dar a abandonat pe prima proba a zilei, in timp ce Thierry Neuville s-a oprit pe PS11

Hyundai Motorsport se afla in continuare cu un echipaj in top patru in Raliul Portugaliei, probele de sambata fiind extrem de dificile.

Dani Sordo a inceput ziua pe pozitia a treia. Spaniolul a pierdut timp dupa cele sase speciale de sambata avand de recuperat peste 30 de secunde fata de ocupantii ultimelor doua locuri de pe podium.

Din pacate, pe prima bucla de dimineata Thierry Neuville si Kevin Abbring au fost nevoiti sa abandoneze, doar Neuville putand continua raliul duminica.

Obiectivul pentru Sordo (#4 Noua generatie i20 WRC) a fost sa-si consolideze pozitia in top trei, dar pe probele de sambata noua generatie i20 WRC nu s-a mai comportat la fel de bine. Duminica mai sunt programate patru speciale, iar pilotul este decis sa atace pana la final.

„Specialele au fost mult mai alunecoase. Sunt destul de multumit de setarile masinii. Am facut cateva schimbari in parcul de service, dar asta nu ne-a ajutat prea mult. Mai avem patru probe duminica asa ca lupta inca nu s-a incheiat si sper sa terminam acest raliu cu un rezultat cat mai bun”, a declarat Dani Sordo.

Neuville (#20 Noua generatie i20 WRC) a atacat inca de pe prima proba a zilei, dar la jumatatea specialei a 11-a a abandonat. Belgianul va reveni in raliu conform regulamentului Rally 2 si va incerca sa acumuleze cat mai multe informatii.

„Ne asteptam sa obtinem un rezultat bun in Portugalia. Acum ne concentram doar pe ultimele probe de duminica”, a mentionat Thierry Neuville.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) a avut din nou un incident asemanator celui de vineri si a abandonat definitiv pe PS10 (Baião 1 – 18,66 km). Pentru Abbring urmatoarea prezenta in WRC va fi in Raliul Sardiniei.

„Portugalia nu a fost o experienta frumoasa pentru noi, dar acum ne vom concentra pe etapa din Sardinia”, a adaugat Kevin Abbring.

Cu patru masini la start in Raliul Portugaliei, Hyundai Motorsport va avea doar doua modele din noua generatie i20 WRC pe probele de duminica. Dupa rezultatul excelent din Raliul Argentinei, echipa a trecut acum prin momente mult mai dificile.

„Nu a fost o zi buna pentru echipa. Dani a facut maximum posibil pentru a-si apara pozitia si a ramas in lupta pentru un loc pe podium. Suntem o echipa si munca fiecaruia este importanta. Urmeaza patru probe speciale duminica si ne vom folosi de acest lucru pentru a reveni mai puternici in etapa viitoare”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Duminica sunt programate doua probe diferite care vor fi parcurse de doua ori, cu o lungime totala de 67,32 km. Ziua va incepe cu speciala Vieira do Minho si va continua cu legendara Fafe. Ultima trecere pe aceasta speciala va avea si rol de Power Stage.

Clasament Raliul Portugaliei 2016 (dupa ziua de sambata)

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 3:16:11.4

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +45.3

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +48.4

4. D. Sordo/ M. Marti (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:20.0

5. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +3:04.2

6. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +4:07.8

7. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +6:32.8

8. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +8:11.8

Pentru informatii suplimentare, contactati:

Corina Pintilie

Marketing & Communication Manager

corina.pintilie@tiriacauto.ro

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top