Hyundai se mentine in topul vanzarilor de autovehicule cu pila de combustie

In luna octombrie, Hyundai Motor a livrat 50 de unitati ix35 Fuel Cell, care vor fi oferite clientilor din Europa, producatorul ajungand astfel la peste 250 de unitati distribuite. Acest transport reprezenta cea mai mare comanda de autovehicule pe baza de hidrogen din Europa.
 
Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie si comercializat in Europa. Modelele ruleaza deja pe drumurile din Europa si au parcurs cumulat peste 1,2 milioane de kilometri. La finalul anului 2015, autovehiculul va fi disponibil in 13 tari europene, Spania si Elvetia alaturandu-se celor 11 in care este comercializat deja.
 

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa, a declarat: „Aceasta livrare consolideaza pozitia noastra de lider pe segmentul autovehiculelor cu pila de combustie din Europa. Prin extinderea retelei Hyundai de distributie a autovehiculelor „fuel cell”, care acopera acum 13 tari europene, dezvoltam vanzarile, dar si capacitatea de servicii pentru clienti, vehiculele pe baza de hidrogen devenind astfel mai accesibile consumatorilor din toata Europa.”

 

In contextul extinderii infrastructurii europene de statii de alimentare cu hidrogen, producatorul va continua sa dezvolte reteua de distributie pentru vehiculele „fuel cell”, pentru a oferi clientilor servicii la un nivel inalt de calitate. Pentru a sustine evolutia tehnologiei „fuel cell”, Hyundai Motor Europa colaboreaza, inca din octombrie 2011, cu organizatia Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). Acest parteneriat contribuie la dezvoltarea tehnologica si a testelor necesare in domeniul tehnologiilor „fuel cell” si alimentarii cu hidrogen din Europa.

 
In anul 2014, Hyundai s-a alaturat si proiectului Hydrogen For Innovative Vehicles (HyFIVE), o extensie a programului FCH-JU. Aceasta actiune va contribui la extinderea infrastructurii de realimentare cu hidrogen si la facilitarea accesului unui numar cat mai mare de posesori de autovehicule cu pila de combustie in Europa.
 

Aceste initiative fac parte din viziunea grupului Hyundai, care isi propune sa devina lider in domeniul protectiei mediului inconjurator pana in 2020. Lansat in 2014, proiectul „2020.22.2” are ca obiectiv lansarea a 22 de modele cu emisii scazute, pana in anul 2020, printre acestea numarandu-se 12 modele hibrid, sase modele plug-in hibrid, doua autovehicule electrice si doua autovehicule electrice „fuel cell” pe hidrogen.

 

Modelul ix35 Fuel Cell este echipat cu propulsor electric de 100 kW (136 CP), care permite atingerea unei viteze maxime de 160 km/ h. Acesta nu are emisii nocive, evacuand doar vapori de apa. Autonomia cu un plin de hidrogen este de aproape 600 de kilometri, similar cu a unui autovehicul conventional.

 
Pentru informatii suplimentare, contactati:
Corina Pintilie
Marketing & Communication Manager
corina.pintilie@tiriacauto.ro
 
Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


Top