Wallbox.

Ce este un wallbox si cum functioneaza?

Wallbox-urile sunt puncte de incarcare pentru vehiculele electrice. Acestea pot fi instalate in locuinte sau in parcari/garaje publice. Wallbox-urile sunt alimentate de curent alternativ (AC). Vehiculele electrice se incarca semnificativ mai repede la un wallbox decat atunci cand sunt conectate la o priza obisnuita. Cutiile autonome sunt disponibile in locatii in care montarea pe perete nu este o optiune.

Mai multa flexibilitate.

Incarca autovehiculul mai repede decat prin conectarea la o priza domestica.

Protectie baterie.

Protectie baterie.

Caracteristicile de siguranta pentru wallbox protejeaza bateria autovehiculului de daune care pot fi cauzate de supratensiuni.

Eficienta.

Eficienta.

Monitorizeaza eficienta - compara in detaliu consumul, de ex. zilnic sau saptamanal. Astfel, esti mereu constient de costurile de energie si de consum.

Programeaza.

Programeaza.

Beneficiaza de costuri reduse pentru energie pin incarcarea autovehiculului pe timpul noptii. Utilizeaza programarea directa a wallbox-ului, cu autorul sistemului de infotainment al autovehiculului sau cu autorul aplicatiei Bluelink.

Alege optiunea potrivita.

In timp ce statiile de tip wallbox sunt frecvent intalnite in locuinte, sistemele de sine statatoare reprezinta o alternativa excelenta atunci cand se incarca mai multe autovehicule.

Acasa
Statii autonome
22 kW.

22 kW.

Statiile de tip wallbox sunt de obicei montate de peretii garajului. Acestea suporta pana la 22 kW (in functie de incarcatorul de bord al autovehiculului si de sursa de energie domestica).

11 kW.

11 kW.

Statiile autonome pentru gospodariile private pot fi amplasate in garaje sau parcare. Acestea pot incarca simultan pana la doua autovehicule electrice, suportand pana la 11 kW/ autovehicul (in functie de incarcatorul de bord al autovehiculului si de sursa de energie domestica).

Ai nevoie de toata puterea pe care o poti obtine?

Puterea wallbox-urilor instalate in gospodariile particulare variaza de la 2,3 la 22 kW, in functie de autovehicul si de circuitul electric al cladirii.

Este doar matematica.

Bateriile cu o capacitate mare se incarca complet intr-o perioada mai lunga de timp, iar o putere mai mare a statiei wallbox inseamna o incarcare mai rapida. In ceea ce priveste puterea unui wallbox, este necesar sa luati in considerare factorii de mai jos:

Puterea incarcatorului la bord.

Incarcatorul la bord poate contribui la cresterea vitezei de incarcare.

Capacitatea totala a bateriei.

Bateriile cu o capacitate mare se incarca complet intr-o perioada mai lunga de timp. Mai multa putere oferita de statia wallbox inseamna o incarcare mai rapida.

Susa de alimentare (dimensiunea circuitului).

Cantitatea de putere pe care o poate furniza circuitul electric al cladirii pate limita cantitatea de putere pe care o poate furniza statia wallbox, limitand viteza de incarcare.

Tu detii controlul.

Gaseste statia wallbox potrivita autovehiculului tau electric.

7,2 kW
7,2 kW - 11 kW
7,2 kW.

7,2 kW.

KONA Electric (baterie de 39,2 kWh) dispune de un incarcator la bord de 7,2 kW, prin urmare, este potrivita o state wallbox cu o capacitate de 7,2 KW. In caul in care dispui de un incarcator de 10,5 kW, poti instala un wallbox cu o putere intre 7,2 - 11 kW.

7,2 kW - 11 kW.

7,2 kW - 11 kW.

KONA Electric (baterie de 64 kWh) poate dispune de un incarcator la bord de 7,2 sau 10,5 kW, astfel incat poate fi utilizata o cutie de perete de 7,2 kW pentru ambele versiuni. Durata de incarcare poate fi mult mai rapida pentru KONA Electric cu un incarcator la bord de 10,5 kW, respectiv cu un wallbox de 11 kW (7 h 30 min comparativ cu 9 h 35 min).

Care sunt costurile pentru instalare wallbox?

Acestea sunt costurile standard pentru instalarea unui wallbox:

Hardware: 500 - 2500 €

Montaj: 800 - 1000 €

In functie de regiunea in care locuiesti, poti beneficia de stimulente guvernamentale sau de reduceri fiscale.