Intrado – mobilitatea in viitor suna bine si curat

  • Intrado este un concept indraznet care dezvaluie viziunea Hyundai asupra viitorului
  • Primul concept creat de echipa de design sub conducerea lui Peter Schreyer
  • Noua generatie a tehnologiei cu pila de combustie demonstreaza avansul tehnologic al marcii Hyundai

La inceputul acestui an, Hyundai Motor a dezvaluit pentru prima data publicului international, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2014, noul sau concept, Intrado. Reactiile pozitive la adresa acestui concept au determinat Hyundai sa il prezinte si in cadrul Salonului Auto de la Paris 2014.

Dincolo de exercitiul de design, Intrado demonstreaza conceptia Hyundai ca tehnologiile avansate si designul inteligent combinate pot oferi conducatorului auto si pasagerilor o experienta captivanta.

Woong-chul Yang, Vice Presedinte al centrului Namyang de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor Company (HMC), a declarat: „In dezvoltarea structurii usoare, utilizarea materialelor revolutionare, precum plasticul ranforsat cu fibra de carbon, prezinta o mare importanta. Intrado reflecta eforturile noastre inovatoare in aceasta directie, demonstrand stransa colaborare dintre designerii Centrului de Design Hyundai Europa si inginerii centrului Namyang de Cercetare si Dezvoltare HMC. Intrado este rezultatul viziunii noastre asupra modului in care vehiculele eco vor aduce satisfactii clientilor nostri.”

Allan Rushforth, Vice Presedinte Senior si Chief Operating Officer Hyundai Motor Europe, a adaugat: „Hyundai Motor este un ‘partener pe viata’ in domeniul automobilului, iar Intrado intruchipeaza pe deplin aceasta conceptie. Ne-am gandit la viitor si la rolurile pe care automobilul le va juca in viata noastra cotidiana. Intrado este de asemenea si dovada capacitatilor noastre tehnologice si de design, evidentiind interesul nostru pentru mobilitate in regiune. Hyundai are o traditie in domeniul SUV in Europa datorita popularitatii de care se bucura modelele ix35 si Santa Fe. Acum, Intrado, bazandu-se pe aceasta traditie, se adreseaza exigentelor viitoarelor generatii in materie de automobile compacte.”

Intrado este rezultatul unei noi abordari a autoturismelor, fiind conceput si dezvoltat de la interior spre exterior. Interiorul a fost construit pe principiul utilitatii si al adaptabilitatii, beneficiind de materiale inovatoare si culori contrastante, pentru a atrage clienti cu un stil de viata activ. In acelasi timp, pastrand exclusiv elementele relevante pentru clienti, exteriorul conceptului Intrado prezinta o interpretare evoluata a limbajului de design specific Hyundai Motor - “fluidic sculpture”.

Intrado este primul concept realizat de echipa de design sub conducerea lui Peter Schreyer, Presedinte si Chief Designer Hyundai Motor Group, de la numirea acestuia in functie in ianuarie 2013. Vehiculul reflecta dorinta sa de a explora posibilitati de design noi si indraznete pentru marca Hyundai.

Intrado dezvaluie dorinta marcii de a produce autovehicule mai usoare, mai rezistente, dar, totodata, mai usor de condus si de reparat, adaptandu-se perspectivelor de interactiune in viitor dintre consumatori si vehiculele lor. Esenta masinii consta in structura usoara, compusa dintr-un amestec de materiale avansate si realizata prin tehnici noi de productie si asamblare.

Conceptul este propulsat de o noua generatie de motor pe baza de pila de combustie cu hidrogen, care utilizeaza un acumulator litiu-ion de 36 kW. Intrado promite un raspuns mai rapid si o dinamica mai agila, confirma angajamentul companiei in domeniul tehnologiilor cu emisii zero, asumat inca din 1998.

Rezultat al stransei colaborari dintre echipa de design Hyundai Motor din Europa si echipa de ingineri de la Namyang, in Coreea, Intrado a fost conceput in Centrul de Design Hyundai din Europa, de la Rüsselsheim, in Germania, asa cum indica si numele sau de cod ‘HED-9’ (Hyundai European Design-9).

Sursa de inspiratie pentru conceptul Intrado provine din domeniul aeronautic, utilizand puterea curentilor de aer pentru a crea o forma eficienta. De aici si denumirea sa, Intrado, care reprezinta zona inferioara a aripii unei aeronave, care contribuie la inaltare.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 8 modele Hyundai atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.