Hyundai prezinta primul premiu Pan-European acordat in cadrul programului Competente pentru viitor

Hyundai prezinta primul premiu Pan-European acordat in cadrul programului Competente pentru viitor

HYUNDAI PREZINTA PRIMUL PREMIU PAN-EUROPEAN ACORDAT IN CADRUL PROGRAMULUI „COMPETENTE PENTRU VIITOR”


  • Programul „Competente pentru viitor” sustine tinerii europeni in dezvoltarea carierei
  • Proiectul castigator, din Italia, ajuta la prevenirea accidentelor provocate de oboseala in timpul condusului
  • Membrii juriului au fost impresionati de initiativele si ideile de proiecte sustenabile ale studentilor


Hyundai a acordat primul premiu in cadrul programului „Competente pentru Viitor”, oferit pentru initiativa unui grup de studenti din Italia. Echipa NET JA, compusa din studenti ai Institutului de Invatamant Superior de Stat, Cesare Pesenti, din Bergamo, a ridicat premiul inaugural Hyundai in timpul recentului eveniment desfasurat la Riga.


Distinctia acordata NET JA recunoaste dispozitivul echipei, Helios, care previne accidentele cauzate de oboseala. Proiectul a reprezentat alegerea juriului, astfel surcalsand alte proiecte ale studentilor din Europa.


Proiectul Hyundai „Competente pentru viitor” permite studentilor sa isi imbunatateasca cunostintele in materie de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. De asemenea, le ofera posibilitatea de a se transpune in situatii reale de management. Prin consiliere si practica, participantii isi dezvolta competente in timp ce isi formeaza propriile „mini-companii”.


Fiecare mini-companie a conceput o idee aplicabila industriei auto, care a fost evaluata in timpul evenimentului de catre un juriu format din experti. In timp ce intervievau studentii cu privire la ideiile lor de afaceri, juriul cauta elemente precum: inovatie, lucrul in echipa si rezultate pe termen lung. Alte aspecte importante au fost: profitabilitatea, sustenabilitatea si componenta revolutionara a acestor produse sau servicii.


Alaturi de produsul castigator al echipei NET JA, au fost prezentate alte 24 de idei precum:

- Alcostop - imobilizeaza vehiculul daca alcoolemia din sange a soferului depaseste limitele legale.

- Injectoare de test - evalueaza eficienta si puterea injectoarelor de combustibil ale unui vehicul fara a fi necesara demontarea motorului.

- Verificare pneuri - monitorizeaza si corecteaza presiunea din pneuri pentru un condus mai sigur si mai eficient.

Mark Hall, Director de Marketing al Hyundai Motor Europe si membru al juriului, a declarat: „Prin intermediul programului <<Competente pentru viitor>> pregatim tinerii din Europa pentru provocarile si oportunitatile demersurilor profesionale.


Felicitam echipa NET JA pentru ca sunt primii castigatori ai premiului Hyundai. Dispozitivul Helios ilustreaza un grad ridicat de creativitate, dar mai ales reprezinta o promisiune pentru o aplicatie reala. Atat ei cat si ceilalti participanti au un potential ridicat de a isi dezvolta o cariera de succes in afaceri.


Luna viitoare, Hyundai isi va anunta planurile legate de cel de al doilea stagiu „Competente pentru viitor”. Dupa un an de teste pilot reusite, proiectul va include mai multe tari, mai multe scoli si mai multi studenti ce vor beneficia de consiliere si suport.