Zero emisii pana in anul 2045.

Obiectivul Hyundai este de a ajunge la zero emisii pana in anul 2045.

Importanta acordata mediului inconjurator a crescut considerabil in ultimii ani, iar industria de automobile s-a adaptat acestor tendinte, producand autovehicule care raspund cerintelor tehnologice.

Un viitor cu emisii zero.

Obiectivul Hyundai este de a oferi clientilor experiente centrate pe solutii adaptate unui stil de viata conectat, in linie cu viziunea „Progress for Humanity”. Pana in anul 2045, producatorul se angajeaza sa ajunga la zero emisii pentru produsele si operatiunile globale. Strategia companiei are la baza trei piloni: extinderea gamei de autovehicule eco, dezvoltarea platformelor de noua generatie si investitiile in solutii si tehnologii ecologice.

Electrificare.

Electrificare.

Obiectivul Hyundai este de a comercializa doar vehicule electrice cu emisii zero in Europa, incepand cu 2035.

Hidrogen.

Hidrogen.

Planul Hyundai este de a dezvolta infrastructuri pentru hidrogen ecologic in toate sectoarele.

Procesul de productie.

Procesul de productie.

Hyundai desfasoara o serie de activitati pentru a reduce cantitatea de emisii de carbon si alte gaze cu efect de sera, produse prin procesele de fabricatie.

Viitor sustenabil.

Viitor sustenabil.

Angajamentul Hyundai pentru un viitor sustenabil se extinde dincolo de industria auto, prin intermediul initiativelor durabile.

Electrificare

Noile autovehicule electrificate.

Dezvoltarea gamei Hyundai dedicata autovehiculelor electrice contribuie la consolidarea angajamentului companiei de a ajunge la zero emisii pana in anul 2045.

100% pana in 2035.

100% pana in 2035.

Hyundai va inceta sa comercializeze motoare cu ardere interna in Europa, incepand cu anul 2035.

Strategia Hyundai.

Strategia Hyundai.

Pana in 2045, producatorul se angajeaza sa ajunga la zero emisii pentru produsele si operatiunile globale. Strategia companiei are la baza trei piloni: extinderea gamei de autovehicule eco, dezvoltarea platformelor de noua generatie si investitiile in solutii si tehnologii ecologice.

Tehnologia fuel cell.

Tehnologia fuel cell.

Hyundai va utiliza propriile sisteme de propulsie bazate pe celula de combustibil pentru toate tipurile de flote de mobilitate, precum si pentru domenii conexe.

Investitii in tehnologia platformei si infrastructura de incarcare.

E-GMP
V2G
SLBESS
Platforma Hyundai E-GMP.

Platforma Hyundai E-GMP.

Platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) este compatibila cu infrastructuri de incarcare atat de 400 V, cat si de 800 V. E-GMP ofera, in modul standard, posibilitatea de incarcare la 800 V, dar si la 400 V, fara necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare.

Vehicle-to-grid (V2G).

Vehicle-to-grid (V2G).

V2G este cea mai recenta tehnologie Hyundai prin intermediul careia energia va fi transferata de la bateria unui autovehicul electric inapoi la reteaua electrica. De asemenea, permite o gestionare eficienta a cererii de energie, in special in timpul orelor de varf, eliminand astfel dependenta de combustibilii fosili.

Sistemul Second Life Battery Energy Storage (SLBESS).

Sistemul Second Life Battery Energy Storage (SLBESS).

Obiectivul Hyundai este de a transforma bateriile uzate in sisteme de stocare a energiei.

Hidrogen

Ecosistem bazat pe hidrogen.

Se asteapta ca utilizarea hidrogenul verde - obtinut din electroliza apei generate de surse de energie cu emisii reduse de carbon - sa contribuie la reducerea semnificativa a emisiilor de CO2. Planul Hyundai este de a dezvolta infrastructuri pentru hidrogen ecologic in tari cu sprijin guvernamental puternic si cu surse abundente de energie regenerabila.

Tehnologie fuel cell
Hidrogen verde
NEXO
Propulsie cu hidrogen.

Propulsie cu hidrogen.

Obiectivul Hyundai este de a utiliza sursa de energie verde pentru vehicule comerciale, transport public, nave, mobilitatea aeriana urbana (UAM).

Hidrogen verde.

Hidrogen verde.

Hyundai a investit in startup-uri globale, precum H2Pro, pentru a coopera in domeniul hidrogenului verde.

Autovehicule electrice Fuel Cell

Autovehicule electrice Fuel Cell

Hyundai investeste de peste 20 de ani in dezvoltarea tehnologiei fuel cell. ix35 a fost primul FCEV produs in serie la nivel global in 2013, urmat de NEXO, primul SUV fuel cell, lansat in 2018. In 2023, Hyundai va introduce urmatorul model NEXO si un model MPV pe baza de hidrogen.

Tehnologii ecologice

Zero emisii pentru produsele si operatiunile globale.

Obiectivul producatorului este de a stabili un proces de inalta eficienta pentru productia de autovehicule electrice, cu scopul de a accelera tranzitia catre electrificare.

RE100
Surse regenerabile
Tehnologii ecologice
Fabrici eco
O initiativa eco.

O initiativa eco.

Hyundai a cooperat cu afiliati ai grupului pentru a se alatura initiativei globale Climate Group’s RE100, orientata catre energia regenerabila 100%.

Tranzitia catre energia regenerabila.

Tranzitia catre energia regenerabila.

Uzina Hyundai din Cehia va fi prima fabrica a companiei care va efectua in 2022 tranzitia de la consumul de energie electrica la energia regenerabila.

Zero emisii.

Zero emisii.

Planul Hyundai este ca, pana in anul 2045, toate operatiunile globale sa fie alimentate numai cu energie regenerabila.

Eficienta productiei.

Eficienta productiei.

Centrul Hyundai Motor Global Innovation din Singapore (HMGICS) va dezvolta o platforma dedicata, care va aduce inovatii semnificative in ceea ce priveste eficienta productiei.

Angajamentul Hyundai pentru un viitor durabil.

Produse durabile.

Produse durabile.

Hyundai a colaborat cu Healthy Seas (ONG din Olanda) pentru a colecta 78 t de plase fantoma si deseuri marine, care au fost ulterior transformate in produse durabile, spre exemplu, pentru realizarea covoraselor dedicate modelului IONIQ 5.

Materiale reciclate.

Materiale reciclate.

Utilizarea materialelor precum bambusul, rasina si vopseaua bio contribuie la reducerea poluarii generate prin intermediul procesului de productie.

Re:Style.

Re:Style.

Colectia Re:Style imbina industria auto cu industria modei intr-o colaborare creativa.