Peter Schreyer a primit premiul „Volanul de aur”

Peter Schreyer a primit premiul „Volanul de aur”

PETER SCHREYER A PRIMIT PREMIUL „VOLANUL DE AUR”


• Titlul obtinut de catre Peter Schreyer recunoaste realizarile semnificative din industria auto

• Schreyer este al doilea designer care primeste acest titlu

Peter Schreyer, presedinte si Coordonator al Echipei de Design, in cadrul Hyundai Motor Group, a primit premiul onorific „Volanul de aur” pentru realizarile sale in industria auto. Ceremonia oficiala s-a desfasurat recent, la Berlin.

Bavarezul Schreyer, in varsta de 60 de ani, ocupa aceasta functie de la inceputul anului 2013. Schreyer este al doilea designer care primeste prestigiosul premiu in istoria de 31 de ani a competitiei „Volanul de aur”, primul fiind Giorgetto Giugiaro, in 1995.

Castigatorii anilor anteriori ai acestui titlu sunt Ferdinand Piëch, presedintele consiliului de administratie al grupului Volkswagen (2012); Alan Mulally, COO al Ford Motor Company (2011) si Norbert Reithofer, COO al BMW (2010).

Schreyer a declarat: „Sunt mandru sa primesc premiul <<Volanul de aur>>. Aceasta nominalizare reprezinta recunoasterea rezultatelor obtinute de catre echipele noastre de design din intreaga lume. In calitate de designer sef al Hyundai Motor Group am acceptat provocarea de a reinventa design-ul modelelor Hyundai.”

Peter Schreyer a absolvit Universitatea de Stiinte Aplicate din München si Colegiul Regal de Arta din Londra, unde a obtinut titlul de doctor in anul 2007. Inainte de a se alatura echipei Hyundai Motor Group, a proiectat modele precum: Audi TT si Volkswagen New Beetle.

„Volanul de aur” este considerat cel mai important premiu european din domeniul auto si a fost acordat pentru prima data in 1976. Printre cei care au primit acest titlu se numara si pilotii: Michael Schumacher (1993) si Lewis Hamilton (2007).

Castigatorul premiului onorific „Volanul de aur” este desemnat atat de reprezentanti ai revistelor Bild am Sonntag si AutoBild, cat si de catre membrii editurii Axel Springer.