Chris Atkinson devince membru al echipei Hyundai Motorsport

Chris Atkinson devince membru al echipei Hyundai Motorsport

CHRIS ATKINSON DEVINE MEMBRU AL ECHIPEI HYUNDAI MOTORSPORT

  • Specialistul WRC Chris Atkinson se alatura programului de teste Hyundai Motorsport
  • Australianul sustine dezvoltarea modelului i20 WRC pe parcursul testelor programate in 2013

Recent, Hyundai Motorsport l-a desemnat pe australianul Chris Atkinson al treilea pilot de teste WRC care s-a alaturat echipei pentru programul desfasurat in 2013.

Atkinson, in varsta de 33 de ani, va pilota pentru prima data modelul i20 WRC in cadrul unei sesiuni de teste programate saptamana viitoare. Australianul se va alatura pilotilor principali ai echipei Hyundai Motorsport - Juho Hänninen si Bryan Bouffier - pe durata desfasurarii testelor pentru anul in curs.

Pilotul face parte din comunitatea Campionatului Mondial de Raliuri FIA si detine o vasta experienta dobandita in cadrul competitiile anterioare, dar si cunostinte despre toate conditiile posibile de drum. De asemenea, experienta sa privind specificatiile autovehiculelor WRC este complexa. Australianul a castigat editia 2012 a Campionatului de Raliuri FIA Asia-Pacific.

Atkinson a vizitat sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, Germania, pentru a cunoaste echipa, dar si pentru a se familiariza cu modelul i20 WRC inainte de primul sau test.

Directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan a declarat: „Ne bucura faptul ca pilotul Chris Atkinos s-a alaturat programului de evaluare Hyundai Motorsport 2013. Aportul sau si experienta WRC dobandita reprezinta elemente semnificative in cadrul acestui proiect. Chris va colabora indeaproape cu pilotii principali, Juho si Bryan, astfel vom inregistra rezultate favorabile pentru fiecare sesiune de teste.

Chris Atkinson a adaugat: „Este un proiect interesant. Dupa ce am vizitat fabrica Hyundai Motorsport in urma cu trei saptamani, am fost impresionat de devotamentul echipei si de rezultatele obtinute pana in prezent. Experienta mea privind modele si competitiile WRC este vasta si voi folosi aceste cunostinte pentru dezvoltarea i20 WRC 2014.”