Competitia Hyundai Skills for the Future si-a desemnat castigatorii la nivel european

Competitia Hyundai Skills for the Future si-a desemnat castigatorii la nivel european

Echipa „SoberDrive”, din Marea Britanie a castigat premiul Hyundai Skills for the Future2015 cu un proiect de responsabilitate sociala, in domeniul reducerii incidentelor in trafic datorate consumului de alcool. Piata identificata fiind extrem de larga, tinerii considera ca produsul lor poate fi aplicat in numeroase domenii.

Anul acesta, cei mai buni 98 de elevi si-au demonstrat capacitatile antreprenoriale in cadrul competitiei Hyundai Skills for the Future. Sustinuti de 15 voluntari Hyundai si 23 de profesori, tineri proveniti din 15 tari (Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Novegia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Marea Britanie) s-au infruntat in finala europeana, care s-a desfasurat in Praga, Cehia, in perioada 08 - 10 iunie. Echipa „SoberDrive” a proiectat un sistem prin intermediul caruia sa ofere conducatorilor auto un indicator care sa-i ajute sa ia cele mai bune decizii. Ideea a fost desemnata castigatoare in cadrul unei competitii europene.

Skills for Future este o initiativa a Junior Achievement Europa si Hyundai Motor Europa, care are ca scop imbunatatirea experientei elevilor prin adaugarea unei componente practice, care sa contribuie la educatia lor. De la lansare, programul a atras peste 10.000 de tineri, echipele castigatoare in competitiile nationale avand oportunitatea de a concura in finala europeana si de a castiga Hyundai Skills for the Future Award.

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer Hyundai Motor Europa, a declarat: „Felicitari SoberDrive pentru premiul obtinut in aceasta competitie extrem de dura. Prin programul Skills for the Future speram sa contribuim la ameliorarea decalajului de competente pe piata locurilor de munca din Europa, sa crestem gradul de atractivitate al tinerilor pentru angajatorii din domeniul auto si nu numai. Suntem mandri ca putem sustine atat de multi elevi talentati, oferindu-le suport pentru a deveni potentialii lideri ai afacerilor de maine.”

Participantii au urmat cursurile Skills for the Future pe parcursul unui an, timp in care au creat si condus propria mini-intreprindere. Programul subliniaza importanta cunostintelor stiintifice si tehnice pentru succesul viitor, avand ca scop dezvoltarea notorietatii sectorului auto in randul elevilor din scolile vocationale. Cadrele didactice special pregatite pentru acest proiect si voluntarii Hyundai i-au introdus pe tineri in lumea antreprenoriatului, evidentiind importanta studiului practic.

Caroline Jenner, CEO al Junior Achievement Europa a mentionat: „Skills for the Future ofera elevilor din scolile vocationale oportunitatea de a cultiva competente esentiale, pe care altfel nu au ocazia sa le dezvolte in educatia lor tehnica. Ne dorim sa crestem o generatie de tineri special calificati – pregatiti pentru provocarile pietelor in continua schimbare.”