Conceptul „Gradina locuintei tale” a obtinut premiul oferit de Hyundai in cadrul competitiei Brilliant Young Entrepreneurs

Conceptul „Gradina locuintei tale” a obtinut premiul oferit de Hyundai in cadrul competitiei Brilliant Young Entrepreneurs

CONCEPTUL „GRADINA LOCUINTEI TALE” A OBTINUT PREMIUL OFERIT DE HYUNDAI IN CADRUL COMPETITIEI BRILLIANT YOUNG ENTREPRENEURS


·Conceptul echipei belgiene, Hive, „gradina locuintei tale” a castigat premiul oferit de Hyundai in   2013

·Initiativa Brilliant Young Entrepreneurs sustine viitorii lideri ai mediului de afaceri 

·In etapa finala a competitiei au participat echipe din 14 tari

Programul Brilliant Young Entrepreneurs a desemnat castigatorii primei editii la nivel european. Echipele castigatoare din cele 14 tari inscrise in competitie au participat la etapa finala, care a avut loc la Liege, Belgia.

Hive, echipa care a obtinut premiul oferit de Hyundai, este formata din sase membri, studenti ai universitatii Karel de Grote-Hogeschool din Antwerp, Belgia. Castigatorii au dezvoltat un proiect inovator care incurajeaza consumatorii sa cultive plante si legume in interiorul propriei locuinte, utilizand un sistem modular de recipiente din plastic. Hyundai a acordat 5.000 EURO acestui proiect – o prima parte din suportul financiar care va cumula 15.000 EURO. Propunerea castigatoare a atras si interesul potentialilor investitori.

Premiul a fost acordat de catre Mark Hall, Vicepresedinte Marketing al Hyundai Motor Europa, care a declarat: „Hive a creat un produs simplu, ingenios si usor de implementat, care demonstreaza potentialul echipei. A fost o etapa competitiva, iar ei au obtinut un premiu binemeritat.

Prin intermediul parteneriatului desfasurat impreuna cu JA-YE Europa, sustinem viitorii lideri ai mediului de afaceri si planurile lor de dezvoltare, oferind oportunitati tinerelor talente din Europa.

Brilliant Young Entrepreneurs este parte integrata a initiativelor Hyundai de a sustine tineri antreprenori. Anual, Hyundai premiaza proiectul „start-up” care prezinta un plan de afaceri coerent si usor de implementat. Sunt analizate elemente precum oportunitatile de dezvoltare, impactul asupra comunitatii, performanta financiara si inovatia.

Programul se va desfasura timp de trei ani, fiind dezvoltat de catre JA-YE si sustinut de Hyundai Motor Europa. La prima editie au participat proiecte start-up realizate de studenti din 14 tari: Romania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Lituania, Luxembourg, Macedonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Spania si Anglia.

Anual, fiecare tara desemneaza un proiect castigator, care primeste suport financiar in valoare de 15.000 EURO. In etapa finala, premiul Hyundai se acorda unei singure echipe si este insotit de o finantare de 15.000 EURO.

Finalistii acestei editii au prezentat o serie de produse si servicii precum: Ecorallium (un sistem ce permite reproducerea coralilor in acvariu), InstantDrink (bauturi ce se incalzesc instant), ReNeW (o formula pentru sanatatea picioarelor) si ePark (o aplicatie pentru telefonul mobil care localizeaza spatii libere de parcare prin intermediul unor senzori speciali).