Dani Sordo si Hyundai Motorsport au castigat Raliul Sardiniei

Dani Sordo si Hyundai Motorsport au castigat Raliul Sardiniei

DANI SORDO SI HYUNDAI MOTORSPORT AU CASTIGAT RALIUL SARDINIEI• Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a treia victorie din sezonul 2020 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pe specialele de macadam din Raliul Sardiniei;
• Dani Sordo s-a clasat pe prima pozitie, repetand performanta din 2019;
• Thierry Neuville a luptat pana in ultima zi pentru un loc pe podium si a incheiat pe cea de-a doua pozitie, iar Ott Tänak a ocupat locul al saselea si a obtinut maximum de puncte in Power Stage.

Hyundai Motorsport a revenit pe prima pozitie in clasamentul constructorilor dupa dubla din Raliul Sardiniei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Dani Sordo si Thierry Neuville pe primele doua locuri in clasamentul general.

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, au repetat performanta senzationala din 2019, obtinand cea de-a doua lor victorie pentru echipa Hyundai Motorsport, dupa un parcurs impresionant la volanul i20 WRC.

Thierry Neuville si copilotul sau, Nicolas Gilsoul, au completat succesul echipei cu o clasare pe locul secund, dupa acest rezultat Neuville urcand pe pozitia a treia in clasamentul general al pilotilor.

Dani Sordo si Carlos del Barrio au castigat cinci probe speciale si au incheiat etapa pe prima pozitie, cu un avans de doar 5,1 secunde in fata colegilor de echipa.

„Am obtinut un rezultat fantastic si ma bucur pentru ca am castigat cel de-al doilea raliu pentru Hyundai Motorsport in Sardinia. Chiar daca pe final am mers mai prudent, am reusit sa castig si sa-mi ating obiectivul. Am acumulat puncte importante pentru echipa intr-o etapa dificila si asta face ca victoria noastra sa fie si mai frumoasa”, a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville s-a clasat pentru a treia oara pe podium in acest an si a obtinut patru puncte suplimentare in Power Stage.

„Sunt foarte bucuros pentru ca am ocupat cea de-a doua pozitie si pentru ca am acumulat si cele patru puncte din Power Stage. Am urcat pe locul al treilea la general in clasamentul pilotilor. M-am bucurat de fiecare kilometru parcurs si chiar daca am avut mici probleme in prima zi, este important ca am obtinut un rezultat atat de bun. Ii felicit pe Dani si pe Carlos, precum si pe toti cei din echipa pentru aceasta dubla prin care am revenit pe primul loc in clasamentul constructorilor”, a mentionat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au avut probleme tehnice la suspensie in prima zi a raliului, dar in final au incheiat etapa din Sardinia pe locul al saselea si au obtinut maximum de puncte in Power Stage, ultima speciala a raliului.

„A fost un weekend dificil. Dupa problemele de vineri am incercat sa revenim, dar a fost imposibil sa urcam mai mult in clasament. Am incheiat intr-o nota pozitiva si am luat maximum de puncte in Power Stage. Mergem mai departe si ne vom pregati mai bine pentru etapa urmatoare”, a declarat Ott Tänak.

Pentru Hyundai Motorsport aceasta este cea de-a patra victorie pe macadamul din Sardinia, respectiv a treia consecutiva, Dani Sordo si Carlos Del Barrio fiind cel de-al treilea echipaj care obtine o victorie pentru echipa in 2020. Rezultatul obtinut evidentiaza inca o data potentialul i20 WRC, dar si competitivitatea echipajelor participante in culorile Hyundai Motorsport.

Cei trei piloti au acumulat puncte importante in clasament, iar cu dubla din Sardinia echipa revine pe primul loc in clasamentul constructorilor, cu un total de 208 puncte.

„Sunt multumit dupa aceasta dubla care aduce Hyundai Motorsport pe prima pozite in clasamentul constructorilor. Desi debutul a fost dificil, intreaga echipa a colaborat pentru a obtine un rezultat cat mai bun. Sunt incantat si de modul in care am luptat pentru a ne atinge obiectivele. Thierry si Nicolas au luptat pana in ultima proba pentru locul secund, iar Ott si Martin au fost cei mai rapizi in Power Stage. Dani si Carlos au reusit sa castige si asta este un rezultat excelent pentru noi. Am avut cinci masini Hyundai Motorsport in top 8 si as vrea sa-l felicit si pe Jari Huttunen pentru victoria din WRC 3”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din calendar, cea de-a saptea din totalul celor opt, va fi Ypres Rally Belgium, care se va desfasura in perioada 19 – 22 noiembrie. Ultima etapa a sezonului 2020 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) este Rally Monza, care se va desfasura in Italia, intre 4 si 6 decembrie.

Rezultate Raliul Sardiniei 2020:

1.

D. Sordo

C. del Barrio

Hyundai i20 WRC

2:41:37.5

2.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+5.1

3.

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+6.1

4.

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+1:02.3

5.

T. Suninen

J. Lehtinen

Ford Fiesta WRC

+1:33.9

6.

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+2:27.5

7.

P. L. Loubet

V. Landais

Hyundai i20 WRC

+4:43.8

8.

J. Huttunen

M. Lukka

Hyundai i20 R5

+8:41.7

9.

K. Kajetanowicz

M. Szczepaniak

Škoda Fabia R5

+10:02.9

10.

P. Tidemand

P. Barth

Škoda Fabia R5

+10:20.9


Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa cea de-a sasea etapa:

1.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

208 puncte

2.

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

201 p

3.

M-Sport Ford World Rally Team

117 p

4.

Hyundai 2C Competition

8 p

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa cea de-a sasea etapa:

1.

E. Evans

111 puncte

2.

S. Ogier

97 p

3.

T. Neuville

87 p

4.

O. Tänak

83 p

5.

K. Rovanperä

70 p

6.

T. Suninen

44 p

7.

E. Lappi

38 p

8.

D. Sordo

26 p

9.

C. Breen

25 p

10.

S.Loeb

24 p