Dani Sordo si Hyundai Motorsport – locul I dupa prima zi din Raliul Monza

Dani Sordo si Hyundai Motorsport – locul I dupa prima zi din Raliul Monza

DANI SORDO SI HYUNDAI MOTORSPORT – LOCUL I DUPA PRIMA ZI DIN RALIUL MONZAEchipa Hyundai Motorsport lupta pentru titlul constructorilor in Raliul Monza, ultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA. Dupa primele sase speciale ale raliului, Dani Sordo este lider in clasamentul general, iar Ott Tänak ocupa pozitia a cincea. Thierry Neuville a intampinat probleme in cea de-a doua parte a zilei si a fost nevoit sa abandoneze.

Dani Sordo si Carlos del Barrio au castigat vineri probele speciale si se afla pe prima pozitie in clasamentul general provizoriu.

„A fost o zi extrem de dificila, insa faptul ca suntem lideri este tot ceea ce conteaza. Am inceput cu o victorie pe prima proba, dar am pierdut timp pe sectiunile mai noroioase. Am incercat sa recuperez timp, iar dupa prima zi avem un avans minim. Sambata pare ca vom avea zapada, asa ca pozitia la start va fi foarte importanta. Am facut schimbari majore ale setarilor la masina si sper sa ne mentinem ritmul. Pana acum totul a decurs bine, dar urmeaza probe si mai dificile. Vom vedea ce se intampla sambata si duminica”, a declarat Dani Sordo. 

Ott Tänak si Martin Järveoja au incheiat prima zi din Raliul Monza pe pozitia a cincea la general.

„Sa pilotezi pe probe de asfalt cu portiuni de macadam este dificil si pe o vreme buna, dar in asemenea conditii, fara echipaje de recunoastere, a fost extrem de complicat. Am fost nevoiti sa analizam din mers care este situatia probei si unde putem sa depasim limitele. Am schimbat cateva setari la masina si asta imi da incredere pentru urmatoarele doua zile”, a mentionat Ott Tänak.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au intampinat probleme si au fost nevoiti sa abandoneze.

„Cu siguranta nu ne-am imaginat ca asa va arata prima zi a raliului. Sunt foarte dezamagit pentru ca nu am avut evolutia pe care o astepta echipa, dar incercam sa recuperam in urmatoarele doua zile”, a declarat Thierry Neuville. 

Cu doua echipaje in top cinci, Hyundai Motorsport va lupta in continuare pentru titlul mondial al constructorilor.

„Suntem bucurosi pentru ca Dani ocupa pozitia de lider. Atat el, cat si Ott s-au descurcat bine in conditii extrem de dificile. Trebuie sa ramanem concentrati pentru ca urmeaza alte doua zile si mai dificile”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Sambata si duminica sunt programate 10 probe speciale cu o lungime de peste 160 km, zapada fiind inca un factor de incertitudine in ultima etapa a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri.

Clasament Ralily Monza 2020 (dupa prima zi):

1

D. Sordo

C. del Barrio

Hyundai i20 WRC

53:39.3

2

E. Lappi

J. Ferm

Ford Fiesta WRC

+1.0

3

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+2.0

4

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+7.1

5

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+7.7

6

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+14.8