Dani Sordo si Hyundai Motorsport se afla la conducere dupa prima zi din Raliul Spaniei

Dani Sordo si Hyundai Motorsport se afla la conducere dupa prima zi din Raliul Spaniei
  • Dani Sordo se afla pe prima pozitie dupa prima zi din Raliul Spaniei, etapa a 11-a din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Hyundai Motorsport a inregistrat doua duble pe specialele de vineri si trei victorii de proba cu noua generatie i20 WRC
  • Kevin Abbring a incheiat speciala a cincea – Caseres - pe locul secund

Hyundai Motorsport a avut un inceput excelent in Raliul Spaniei, Dani Sordo si Marc Marti fiind lideri dupa prima zi in cursa lor de casa.

Thierry Neuville si Hayden Paddon se afla in lupta pentru un loc pe podium, cei doi clasandu-se in top cinci dupa prima zi. Kevin Abbring, aflat la cea de-a patra cursa pentru echipa in acest sezon, ocupa pozitia a unsprezecea.

Dupa speciala de joi din Barcelona, desfasurata pe asfalt, probele de vineri au scos in evidenta suprafata unica a acestei etape. Provocarile pe macadam din Caseres (PS2/5) si Bot (PS3/6), plus speciala mixta, asfalt si macadam, Terra Alta (38,95 km) au facut ca prima zi sa fie una extrem de interesanta.

Cu o lungime totala de 115,90 km, fara parc de service, ziua de vineri a fost influentata si de conditiile meteo. Pilotii au avut posibilitatea de a schimba doar pneurile intre cele doua bucle, alegerea acestora fiind dificila.

Sordo (#4 noua generatie i20 WRC) a incheiat prima bucla pe locul al patrulea, urcand pe prima pozitie in clasamentul general dupa ce s-a impus pe specialele a cincea si a sasea.

„A fost o zi incredibila si ma bucur ca sunt lider. Noua generatie i20 WRC a mers perfect si vreau sa multumesc intregii echipe pentru modul in care am inceput acest raliu. Probele au fost foarte alunecoase si rezultatul este excelent. Urmeaza specialele pe asfalt si sper sa pastram acelasi ritm”,a declarat Dani Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, s-au impus pe prima proba de vineri si au terminat bucla pe locul secund, incheind ziua pe pozitia a patra.

„A fost o zi cu doua jumatati diferite. Pe probele de dimineata totul a mers bine, dar la cea de-a doua trecere pe Caseres am avut probleme pe un viraj lent de dreapta. Sper sa recuperam pe probele de sambata”,a mentionat Neuville.

Paddon (#20 noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au incheiat ziua pe locul al cincilea.

„Am avut mici probleme tehnice. Am incercat sa-mi adaptez stilul de pilotaj la situatie si cred ca puteam obtine un rezultat mult mai bun pe probele de vineri”, a adaugat Paddon.

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, au avut o evolutie constanta si au incercat sa acumuleze cat mai multe informatii pe specialele mixte din Raliul Spaniei. Au reusit sa termine pe locul al doilea pe PS5, aflandu-se pe pozitia a unsprezecea la general.

„Nu am mai concurat niciodata in astfel de conditii si ma bucur ca am incheiat ziua. Sunt sigur ca dupa ce vom rezolva problemele vom avea un ritm si mai bun”,a declarat Abbring.

Hyundai Motorsport a castigat trei probe, dintre care doua duble, in prima zi din Raliul Spaniei, ceea ce a dus echipa la 40 de victorii de proba speciala.

„Nu ne asteptam sa ne intalnim cu astfel de conditii dificile in Spania. Finalul lui Dani a fost extraordinar si sunt sigur ca sustinerea suporterilor il va ajuta mult aici. Hayden a avut probleme tehnice, iar Thierry si Kevin au inregistrat mici dificultati. Acum mecanicii vor fi nevoiti sa schimbe setarile de macadam cu cele de asfalt in doar 75 de minute”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate opt probe pe asfalt, cu unele sectiuni noi pentru toti pilotii. Dimineata sunt programate patru probe (Vilaplana, Alcover-Capafonts, Querol si  El Montmell), iar dupa-amiaza vor fi parcurse inca o data ultimele trei speciale, plus super speciala din Salou. In total vor fi 139,18 km.

Rezultate Raliul Spaniei dupa prima zi:

1. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) 1:18:44.4

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +17.0

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +35.1

4. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +46.3

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +47.5

6. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +54.3

7. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:06.3

8. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +1:44.6

9. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:04.4

10. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +3:44.3

11. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +4:02.8