Debut promitator pentru Hyundai Motorsport in Raliul Australiei

Debut promitator pentru Hyundai Motorsport in Raliul Australiei
  • Obiectivul Hyundai Motorsport este de a obtine in acest sfarsit de saptamana cea de-a patra victorie din 2017 - Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Andreas Mikkelsen fiind lider cu 21 de secunde avans dupa prima zi din Raliul Australiei.
  • Norvegianul a dominat prima zi si a castigat cinci probe speciale, fiind urmat in clasament de Thierry Neuville, care s-a impus pe trei probe vineri.
  • Hayden Paddon se afla pe locul al saptelea in clasamentul general, dupa cele opt speciale desfasurate pana acum.


Echipa Hyundai Motorsport a fost intr-o forma buna in prima zi din Raliul Australiei, ultima etapa din sezonul 2017 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Andreas Mikkelsen este lider cu un avans de peste 20 de secunde, dupa primele opt dintre cele 21 de probe speciale, fiind urmat de Thierry Neuville, colegul de echipa, iar Hayden Paddon a incheiat prima zi pe locul al saptelea.

Pozitia la start a avut un rol important pe specialele de macadam din Australia, Neuville fiind printre primii. Vineri au fost programate trei probe speciale, care au fost parcurse de doua ori - Pilbara (9,71 km), Eastbank (19,05 km) si Sherwood (26,68 km) – precum si doua treceri pe super speciala de 1,27 km.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger, castigatori anul trecut in Australia, s-au impus pe cinci probe speciale si sunt pregatiti sa continue in acelasi ritm.

„A fost un inceput bun. Imi place comportamentul masinii pe macadam si chiar daca avem un avantaj de peste 20 de secunde, trebuie sa fim foarte atenti in continuare. Conform prognozei meteo, sunt sanse de ploaie in acest sfarsit de saptamana, iar sambata sunt programate probele cele mai lungi”,a declarat Andreas Mikkelsen.

Neuville si Nicolas Gilsoul se afla si ei in lupta pentru cel de-al doilea podium in Raliul Australiei. Echipajul belgian a terminat etapa precedenta, din Marea Britanie, pe locul secund si a obtinut trei victorii in acest sezon (Corsica, Argentina si Polonia).

„Va fi o lupta foarte stransa pentru locurile de pe podium si, desigur, mi-ar placea sa castig. Sambata vom avea o pozitie mai buna la start si sunt pregatit sa ma lupt pana la final”,a adaugat Thierry Neuville.  

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au avut un debut dificil, dar rezultatele din cea de-a doua parte a zilei au fost incurajatoare pentru etapa de la Antipozi.

„Vom analiza informatiile cumulate astazi si ne dorim sa putem schimba ceva care sa ne ajute sa crestem ritmul. Este o etapa care imi place mult si unde sustinerea suporterilor este fantastica. Sunt sigur ca ne putem imbunatati pozitia in clasament”,a mentionat Hayden Paddon.  

Hyundai Motorsport s-a aflat la conducere in sase dintre raliurile desfasurate in acest sezon. Cu opt probe castigate si cu doua echipaje pe primele pozitii, echipa are numeroase motive sa fie optimista.

„Obiectivul principal a fost de a monitoriza performanta masinilor noastre pe macadam si de a incheia sezonul cu un rezultat notabil. Sunt convins ca lectiile invatate pana in acest moment ne vor ajuta sa castigam”,a adaugat si Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL AUSTRALIEI (DUPA PRIMA ZI):

1.A. MikkelsenA. JægerHyundai i20 Coupe WRC57:51.9
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+20.1
3.K. MeekeP. NagleCitroën C3 WRC+20.8
4.J. M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+29.9
5.C. BreenS. MartinCitroën C3 WRC+30.8
6.O. TänakM. JärveojaFord Fiesta WRC+33.0
7.H. PaddonS. MarshallHyundai i20 Coupe WRC+38.2
8.S. OgierJ. IngrassiaFord Fiesta WRC+47.9
9.S. LefebvreG. MoreauCitroën C3 WRC+57.3
10.E. EvansD. BarrittFord Fiesta WRC+1:13.8