Debut spectaculos pentru Hyundai Motorsport la Raliul Ypres

Debut spectaculos pentru Hyundai Motorsport la Raliul Ypres

Echipajele Hyundai Motorsport au debutat in forta la Raliul Ypres din Belgia si au ocupat primele trei pozitii, dupa prima zi a raliului. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost cei mai rapizi, fiind urmati de Craig Breen si Ott Tänak.

Neuville a castigat patru dintre cele sapte probe programate vineri. Echipajul belgian a incheiat ziua cu un avantaj de 7,6 secunde in fata echipajului Craig Breen si Paul Nagle.

Am incercat sa pastrez un ritm constant pe tot parcursul zilei. M-am simtit bine si am avut incredere in dictare. Nu am riscat inutil pe nicio proba, pentru ca avem nevoie de cat mai multe puncte. Ma bucur pentru ca pe ultimele trei probe am reusit sa ma distantez putin in clasament. Raliul a debutat bine pentru Hyundai Motorsport, insa mai sunt doua zile si sper sa nu apara nicio problema”, a declarat Thierry Neuville. 

Craig Breen si Paul Nagle au avut un debut bun, iar dupa victoriile de pe PS2 si PS3 au fost lideri la general. Pe probele de dupa amiaza cei doi au pierdut 7,6 secunde in duelul cu Thierry Neuville, ocupand acum pozitia a doua.

Sunt foarte multumit de modul in care a decurs ziua de astazi. Ma bucur pentru ca avem din nou o etapa pe asfalt, deoarece masina mi se potriveste perfect pe aceasta suprafata. Cu siguranta vor urma doua zile si mai interesante”, a mentionat Craig Breen.

Dupa prima zi pe asfaltul din Belgia, Ott Tänak si Martin Järveoja au inceput raliul cu o victorie pe speciala din Reninge-Vleteren si se afla in lupta pentru un loc pe podium. Pentru echipajul estonian aceasta este prima participare in acest raliu.

Este o mare provocare sa fii rapid aici, dar sunt multumit de ritmul nostru din prima zi. Lupta este foarte stransa si sper sa putem creste ritmul in urmatoarele doua zile”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate inca 12 probe speciale cu o lungime totala de peste 160 de kilometri.

Ziua s-a incheiat foarte bine pentru noi. Suntem pe primele trei pozitii la general si pe primul loc la categoria WRC2 cu modelul Hyundai i20 N Rally2. Stiam ca este un raliu dificil si am observat asta inca din prima zi. Parcursul echipei a fost excelent, insa mai sunt inca doua zile din acest raliu, iar experienta acumulata pana acum ne demonstreaza ca oricand pot aparea probleme”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.


Clasament Raliul Ypres Rally Belgia (dupa prima zi):

1

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

1:04:27.0

2

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+7.6

3

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+31.2

4

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+32.6

5

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+33.4

6

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+39.4

7

T. Katsuta

K. Williams

Toyota Yaris WRC

+1:24.5

8

P.L Loubet

F. Haut-Labourdette

Hyundai i20 WRC

+2:50.0