Echipa Hyundai este pregatita pentru cel de-al cincilea sezon WRC

Echipa Hyundai este pregatita pentru cel de-al cincilea sezon WRC
  • Hyundai Motorsport urmareste lupta pentru titlu in cel de-al cincilea sezon WRC
  • Obiectivul este de a atinge performanta pe parcursul celor 13 etape, alaturi de cele patru echipe care vor accepta provocarea Hyundai Motorsport


Hyundai Motorsport se pregateste pentru Campionatul Mondial de Raliuri 2018, prima etapa fiind la Monte Carlo, in perioada 25 – 28 ianuarie.

Hyundai Motorsport a avut o evolutie pozitiva in campionatul WRC de anul trecut, obtinand patru victorii si consolidandu-si pozitia secunda in clasamentul pilotilor. i20 Coupe WRC s-a dovedit a fi un competitor versatil, triumfand atat pe pietris, cat si pe asfalt. Regulile sportive si tehnice ale WRC vor ramane in mare parte neschimbate in sezonul urmator, oferind continuitate activitatilor echipelor si echipajelor participante.

Responsabilul echipei, Michel Nandan, a declarat:„Ne indreptam spre al cincilea sezon din WRC cu dorinta de a lupta pentru campionatul pilotilor si pentru cel al constructorilor. Ne respectam rivalii, performantele lor ne motiveaza sa ne imbunatatim de la o competitie la alta.”

Hyundai Motorsport a inscris trei masini i20 Coupe WRC la start, in fiecare dintre cele 13 raliuri din calendar, cu o singura titulatura: Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Patru echipe vor participa in campionat: Andreas Mikkelsen/ Anders Jæger, Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/ Carlos del Barrio si Hayden Paddon/ Seb Marshall.

Mikkelsen si Neuville vor concura in masinile #4 si #5, in timp ce Sordo si Paddon vor imparti masina #6, fiecare in competitiile selectate.

Neuville a obtinut cele mai multe victorii sezonul trecut. Belgianul a incheiat pe locul al doilea in clasamentul general, pentru al doilea an, obiectivul lui fiind de a avea rezultate si mai bune in 2018.

„Chiar daca nu am obtinut titlul in campionatul din sezonul trecut, au existat motive de sarbatorire. Cele patru victorii obtinute ne ofera o motivatie reala pentru anul 2018, pentru ca am reusit sa devenim mai puternici cu fiecare sezon. Urmeaza al cincilea an, simt ca este timpul nostru sa stralucim, cu toate ca rivalii nostri vor fi greu de invins. i20 Coupe WRC este fantastic, iar echipa a muncit mult pe timpul iernii pentru imbunatatirea performantelor”, a declarat Neuville.

Mikkelsen s-a alaturat Hyundai Motorsport pentru ultimele trei runde din anul 2017, ceea ce a atras atentia tuturor. Aproape de podium, Andreas Mikkelsen a incheiat cursa pe locul al patrulea pe specialele din Tara Galilor, consolidand potentialul echipei Hyundai Motorsport inaintea sezonului complet din 2018.

„Acesta este momentul pe care l-am asteptat – participarea inca de la debutul campionatului alaturi de  Hyundai Motorsport. Ultimele trei runde din sezonul trecut au fost foarte utile pentru Anders si pentru mine sa ne cunoastem echipa si sa ne familiarizam cu i20 Coupe WRC. Acum suntem gata sa pornim cu incredere. Masina s-a dovedit a fi rapida pe o suprafata mixta (asfalt si macadam), aspect care speram sa ne ajute in acest sezon”,a declarat Mikkelsen.

Sordo, care face parte din echipa Hyundai Motorsport inca din 2014, a marcat doua podiumuri anul trecut, in Corsica si Portugalia. Spaniolul va continua sa aiba un rol important in campionatul din 2018 alaturi de noul copilot Carlos del Barrio, incepand cu raliul din Monte Carlo.

„Desi nu particip la sezonul complet WRC, sunt loial familiei mele Hyundai Motorsport si voi face tot ceea ce pot pentru a obtine titlul. Anul trecut am demonstrat ca atunci cand functionam ca o unitate, putem obtine rezultate pozitive. Am vazut cat de mult a evoluat echipa de la primul nostru sezon din 2014, progresul a fost incredibil. In acest an ma voi implica in totalitate in raliuri, incepand cu Monte Carlo”,a declarat Sordo.

Pentru Paddon a fost un sezon dificil in 2017, incheiat cu un rezultat pe podium la Raliul Australiei. A fost al doilea top 3 finalizat anul trecut, dupa ce a terminat pe locul al doilea in Raliul Poloniei. Paddon va pilota i20 Coupe WRC #6 in acest sezon, primul sau eveniment fiind programat pentru Raliul Suediei.

„Dupa dificultatile de anul trecut, voi trata 2018 aproape ca pe un nou inceput. Vom lupta pentru podiumuri si abia astept primul eveniment al sezonului din Suedia”,a declarat Paddon.

Campionatul va fi lansat oficial astazi, 11 ianuarie, la un eveniment special care va avea loc la Salonul Auto de la Birmingham, Marea Britanie.

Sezonul va debuta in luna ianuarie cu Raliul Monte Carlo. Singura schimbare semnificativa a calendarului 2018 este adaugarea Raliului Turciei in septembrie, care inlocuieste Raliul Poloniei, pentru a mentine un program de 13 evenimente.