Echipa Hyundai Motorsport a facut progrese in penultima zi din Raliul Poloniei

Echipa Hyundai Motorsport a facut progrese in penultima zi din Raliul Poloniei
  • Toate cele patru echipaje Hyundai Motorsport au progresat in cea de-a doua zi a Raliului Poloniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Doua modele Hyundai i20 WRC sunt in top sase la general, cu Hayden Paddon pe locul al cincilea si Thierry Neuville pe al saselea

 

Hyundai Motorsport a incheiat a doua zi din Raliul Poloniei cu toate cele patru modele Hyundai i20 WRC inscrise in competitie. Echipa a facut progrese pe parcursul celor sapte probe speciale desfasurate sambata. In ultima zi a raliului sunt programate inca doua speciale.

 

Pilotul echipei Hyundai Mobis World Rally, Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC), si-a consolidat pozitia a cincea in clasamentul general, iar Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), pilotul Hyundai Shell World Rally ocupa pozitia a sasea. Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) si Kevin Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) au avut o evolutie constanta si si-au propus sa incheie unul dintre cele mai dificile raliuri din acest sezon.

 

Programul zilei de sambata includea cate doua treceri pe specialele Mazury (17,70 km), Wieliczki (12,87 km) si Swietajno (21,25 km), dar si o trecere pe speciala Paprotki (23,25 km) si super speciala de pe Mikolajki Arena. Insa, a doua trecere pe speciala Mazury a fost anulata.

 

Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, au continuat ziua in acelasi ritm si si-au consolidat pozitia a cincea in clasamentul general.

 

„Am avut inca o zi buna si putem fi multumiti ca suntem in top cinci. Masina s-a comportat excelent, nu am facut greseli, iar timpul a fost bun. Obiectivul nostru este sa ne aparam pozitia pe specialele de duminica”,a declarat Paddon.

 

Neuville a inceput ziua intr-o nota pozitiva si a urcat pe locul al saselea in clasamentul general.

 

„Nu am avut nicio problema si am reusit sa incheiem ziua in top sase. Pentru duminica avem un singur obiectiv, acela de a termina raliul”,a mentionat Neuville.

 

Dani Sordo a ramas in puncte, iar duminica va incerca sa acumuleze cat mai multe informatii despre comportamentul masinii pe specialele dificile din Polonia.

 

„A fost o zi in care am incercat sa castig incredere in masina. Pentru duminica ne-am propus sa testam cateva componente noi si vom incerca sa acumulam cat mai multe informatii care sa ne ajute pe viitor”,a adaugat Dani Sordo. 

 

Pentru Kevin Abbring a fost inca o zi utila in care s-a acomodat cu modelul Hyundai i20 WRC. Olandezul a crescut ritmul treptat si va incerca sa termine al doilea raliu din WRC alaturi de echipa Hyundai Mobis World Rally.

 

„Am facut progrese sambata si am invatat multe despre masina. Sunt multumit de evolutia de pana acum si de faptul ca am putut testa masina. Vom face progrese in urmatoarele etape”,a declarat Abbring.

 

Hyundai Motorsport va incerca solutii noi pentru a-si imbunatatii performantele pe ultimele doua speciale de duminica.

 

„Putem fi multumiti ca dupa doua zile atat de dificile suntem inca in competitie cu toate cele patru echipaje. Inca nu am atins potentialul maxim asa ca vom analiza informatiile acumulate pana acum si vom incerca sa gasim solutii pentru a ne imbunatati performantele”,a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

 

Duminica mai este programata o singura speciala, Baranowo (14,6 km) care va fi parcursa de doua ori, ultima oara fiind si Power Stage, proba pe care pilotii pot aduna puncte suplimentare.

 

Rezultate Raliul Poloniei dupa a doua zi:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2:12:23.2

2. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +5.6

3. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +17.6

4. J. M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +19.1

5. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +55.7

6. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:15.1

7. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +1:29.2

8. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +1:39.4

9. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:56.0

10. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +2:17.1

    …

16. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:50.4