Echipa Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Monte-Carlo

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat pe podium Raliul Monte-Carlo
  • Hyundai Motorsport a avut un debut spectaculos in Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2019;
  • Thierry Neuville a incheiat pe locul secund, la doar 2,2 secunde fata de castigator, dupa o lupta stransa pana in Power Stage;
  • Sébastien Loeb, aflat la prima cursa pentru Hyundai Motorsport, s-a clasat pe pozitia a patra, dupa ce s-a aflat in lupta pentru un loc pe podium.

Sezonul 2019 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) a avut un debut spectaculos. Echipajele Hyundai Motorsport s-au luptat pentru victorie pana la final, Thierry Neuville incheind prima etapa a sezonului pe locul secund.

Cea mai stransa lupta din Raliul Monte-Carlo s-a decis pe ultima speciala. Dupa 300 de kilometri, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au fost la doar 2,2 secunde fata de castigator. Sebastien Loeb si Daniel Elena au incheiat primul raliu pentru Hyundai Motorsport pe pozitia a patra, dupa ce s-au aflat in lupta pentru un loc pe podium pe tot parcursul acestui final de saptamana.

Pentru Hyundai Motorsport a fost un debut promitator de sezon, echipa preluand conducerea in clasamentul constructorilor din WRC cu un total de 30 de puncte. Andreas Mikkelsen si Anders Jæger-Amland au fost implicati in duelul pentru un loc in top trei, confirmand astfel potentialul modelului i20 Coupe WRC. Pentru Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul acesta este cel mai bun rezultat in Raliul Monte-Carlo. Echipajul belgian a castigat aici trei probe speciale si trei puncte suplimentare in Power Stage.

„A fost o lupta stransa, dar suntem multumiti de rezultat. Este un inceput pozitiv de sezon”, a declarat Neuville.

Sébastien Loeb si Daniel Elena au castigat probe speciale la debutul cu i20 Coupe WRC, iar punctele acumulate au ajutat echipa sa ocupe prima pozitie in clasamentul constructorilor.

„A fost o competitie intensa pentru victorie si pentru locurile de pe podium. Am facut progrese de la o proba la alta si vom vedea cum le putem valorifica in Suedia. Este o placere sa fac parte din echipa si e un inceput pozitiv in relatia noastra”, a mentionat Loeb.

Hyundai Motorsport a obtinut cel de-al doilea podium la Monte-Carlo si pe cel de-al 44-lea din WRC. Cu punctele acumulate de Neuville si Loeb, echipa se afla pe prima pozitie in clasamentul constructorilor cu 30 de puncte.

„Sper ca toata lumea s-a bucurat de spectacolul de pe probe. A fost un mod fantastic de a incepe un nou sezon in WRC. Suntem multumiti de rezultat, dar mai ales de competitivitatea echipajelor si a modelului i20 Coupe WRC”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Monte Carlo 2019

1.S. OgierJ. IngrassiaCitroën C3 WRC3:21:15,9
2.T. NeuvilleN. GilsoulHyundai i20 Coupe WRC+2,2
3.O. TänakM. JärveojaToyota Yaris WRC+2:15,2
4.S. LoebD. Elena           Hyundai i20 Coupe WRC+2:28,2
5.J.M. LatvalaM. AnttilaToyota Yaris WRC+2:29,9
6.K. MeekeS. MarshallToyota Yaris WRC+5:36,2
7.G. GreensmithE. EdmondsonFord Fiesta R5+13:04,6
8.Y. BonatoB. BoulloudCitroën C3 R5+13:56,5
9.S. SarrazinJ.J. RenucciHyundai i20 R5+14:06,8
10.A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta R5+16:03,4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa prima etapa:

1.S. Ogier29 puncte
2.T. Neuville21 p
3.O. Tanak17 p
4.K. Meeke13 p
5.S. Loeb  12 p
6.J.M. Latvala10 p
7.G. Greensmith6 p
8.Y. Bonato4 p
9.S. Sarrazin2 p
10.A. Fourmaux1 p
11.T. Suninen1 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa prima etapa:

1.Hyundai Shell Mobis World Rally Team30 puncte
2.Citroën Total World Rally Team25 p
3.Toyota Gazoo Racing World Rally Team25 p
4.M-Sport Ford World Rally Team14 p